Palvelukseen halutaan: Innostunut ja sitoutunut eduskunta-avustaja

Blogi, perjantaina 14.06.2013

Kiinnostaako sinua näköalapaikka politiikan keskiössä? Haluat oppia uutta ja tietää miten yhteisiä asioita hoidetaan. Sinua kiinnostaa miten lainsäädäntötyö etenee ja et halua yhtään samanlaista työpäivää edellisen kanssa. Innostut uudesta, mutta olet valmis pidempiaikaisempaankin puurtamiseen. Omaat myös kokoomuslaisen arvomaailman.

Miltä tuntuu? Voisitko sinä olla etsimäni eduskunta-avustaja?
 
Nykyisen avustajani siirtyessä päättämään yliopisto-opintojaan etsin uutta avustajaa eduskuntaan ja tarvittaessa myös maakuntatehtäviin. Olet joustava ja avarakatseinen. Positiivinen ja innostava. Tärkeimmät tehtäväsi eduskunnassa sisältäisivät kirjallista työtä taustamuistioista politiikan asiakirjoihin, kalenterin- ja ajanhallintaa ja vierasryhmien hoitamista. Ja arvostan todella nopeaa reagointikykyä ja hyvää poliittista hoksnokkaa, jolla havainnoit ympäristöä.
 
Jos uskot, että olisit tehtävään paras etsimäni, niin lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ansioluetteloineen sähköpostitse osoitteeseen tiina.seppala@eduskunta.fi keskiviikkoon 26.6.2013 mennessä.
 
Työsuhde: Täysipäiväinen, määräaikainen erikseen sovittavana
Palkka: 2315 euroa kuukaudessa
Työ alkaa 1.8.2013
Lisätietoja: Eduskunta-avustaja Tiina Seppälä, puh. 0400-878 938

Kello 18.14 ja vihdoin Lopella. Vielä eduskuntapäivän jälkeen vedin parin tunnin kokouksen VLN:n Rakentamisjaoston kanssa. Työstämme paraikaa siis uutta strategiaa, Suunta-asiakirjaa, valtion liikuntapaikkarakentamisen tukemiseksi ja on todellakin upea ssada johtaa tätä linjausta. Tulee näkymään sormeni pelissä vahvasti kunhan näette tuon valmiin asiakirjan. Siitä ei tässä vaiheessa vielä enempää.

Päivään mahtui myös toinen kokous eduskuntatyön ulkopuolella. Aamulla ennen eduskunnan päivänavausta pidimme kesäkuun Veikkauksen hallintoneuvoston ja luonnollisesti esillä mm. Loton tulevat tv-kuviot ja muut. Tärkeintä minusta nyt varmistaa, että jatkossakin Lotto ja muut Veikkauksen pelit näkyvät kaikille Suomessa vanhan kymmeniä vuosia vanhan perinteen mukaan. Ei voi olla niin, että Lotto ei mahtuisi Ylen ja muiden tv-kanavien ohjelmistoon. Pitää mahtua ja sen eteen teemme nyt työtä.

Mutta näiden kahden lisäkokouksen lisäksi päivään mahtui myös ympäristövaliokunnan kesäkuun viimeinen kokous ja sitten erittäin mielenkiintoinen ulkoasiainvaliokunnan kokous mm. Supon ajankohtaisten asioiden ja tilannepäivityksen parissa. Ja nyt muuten huomasin, että en edes lounasta ole vielä tänään syönytkään. Ruokatauko meni siinä sivussa tavatessani Ben Zyskowiczin kanssa Fatbarhe Hetemajn eduskunnassa. Fade on tehnyt upeaa työtä Suomessa monellakin saralla ja uskomattomia olleet hänen vaalituloksensa niin eduskuntavaaleissa kuin viimeksi kuntavaaleissakin. Fadenlaisia syntyy harvoin ja on ollut ilo ja kunnia saada olla aikanaan houkuttelemassa ensimmäisenä häntä politiikkaa ja sitten auttamassa askelissa eteenpäin. Edessä upea tulevaisuus hänellä.

Kiitos vielä palautteesta liittyen työministeri Lauri Ihalaisen selvitystyöhön nimimerkillä ”Potkut nuorille ensin”. Olen hallunnut tällaisene esityksen heti ampua alas sillä niin kuin eilen aiheesta laajemmin täällä blogissanikin kirjoitin niin en voi hyväksyä ikää tai työuran pituutta potkujen perusteeksi. On kohtuutonta laittaa vastakkain nuoret ja kokeneemmat työntekijät ja toivon, että myös SDP:stä ilmotettaisiin pian, että tällainen nuorten potkuautomaatti ei sovi heillekään. On käsittämätöntä laittaa valtion rahaa tällaiseen selvitykseen.

Mutta nyt ajattelin lukea päivän lehdet ja syödä sen iltapalaksi muuttuneen lounaan ja ehkä lämmittää saunankin. Huomenna sitten Kouvolaan raveihin.

 

Kommentit