Paluu arkeen.

Blogi, tiistaina 22.04.2014

Tänään aloitimme eduskunnassa sitten kevään kiireet. Loppukevät tulee olemaan todella kiireinen ja EU-vaalit ja meidän puheenjohtajammekin valinta tekevät tästä alkukesästä politiikan superaikaa. Ja oman lisämausteen siihen tuo myös SDP:n puoluekokous ja heidänkin puheenjohtajavaalinsa. Vauhtia siis tulee riittämään.

Aamusta tänään ympäristövaliokunta talousasioiden ja säästöpaineiden parissa. Ja sen jälkeen Lopen Työmyllyn väkeä jälleen vierailulla eduskunnassa. Aktiivinen porukka ja hienoa, että väki kiinnostuneita mahdollisuudesta työllistyä ja siitä mitä kaikkea heidän eteen on nyt suunniteltu. Hyvin otettu vastaan mm. työttömyysturvan suojaosa eli oikeus tienata 300 euroa kuukaudessa menettämättä kuitenkaan tukia. Tämän tavoite kannustaa ottamaan vastaan lyhyetkin työt ja ehkä sitä kautta päästä kiinni vakinaiseenkin ja ainakin kokopäiväiseen työhön.

Nyt kello jo kohta kaksitoista ja lounaan kautta tapaamaan Hämeen partiolaisia. Ja sitten täysistunto ja illaksi Lounais-Hämeeseen. Kiertuetta siellä tämä ilta ja illalla sitten myös Jokioisten Kokoomuksen kevätkokous.

….

Nyt kotona. Tänään Lounais-Hämeen kierrosta. Ensin Tammelaan ja sitten Forssan kautta Humppilaan ja illaksi Jokioisten Kokoomuksen kevätkokoukseen. Kevät edennyt upeasti ja olikin hieno nähdä miten pelloille jo päästy toukotöihin ja miten koulujenkin pihoilla lapset ja nuoret jo hyppynaruineen ja palloineen. Lounais-Hämeen kierros onnistui hyvin ja sain kierrettyä tuhdin kierroksen iltapäivän ja illan aikana. Pääkohteena sitten Jokioisten Osuuspankilla pidetty paikallisen kokoomuksen kevätkokous. Jokioisilla olen käynyt vuosikausia aina säännöllisesti ja tänään muistelimmekin yhtä visiittiäni kun olin heille kertomassa Lopen Kokoomuksen toiminnasta ja siitä miten Lopella puhallisemme kokoomushiileen yhdessä uutta tulta. Kokoomus nousikin muutaman valtuutetun puolueesta Lopella 11 valtuutetun ja toiseksi suurimman puolueen ryhmäksi. Ja viime kaudella myös valtuustonpuheenjohtajapuolueen lisäksi myös kunnanhallituksenkin johtoon. 

Jokioisille oli siis jälleen mukava mennä. Jokioisten Leivän ruisleivän kävin vielä ennen kokousta kaupasta nappaamassa ja illan päätteksi kun sain saman firman paikallisia lähijuustoja niin herkuthan oli täydellisesti Hyvää Hämeestä -ruokaa. Keskusteluissa tänään alustukseni jälkeen esillä niin Sote-ratkaisu kuin talouden tasapainottaminenkin ja vielä extrana halusivat hieman kuulla myös Ukrainan tilanteesta ja maamme toimista Ukrainan kriisin suhteen. Ja totta kai puheissa myös puheenjohtajakisammekin, joka huomenna ottaa jälleen yhden uuden askeleen.

Kari Järvisen johdolla Jokioisilla Kokoomus voi nyt kanssa hyvin. Ja Jokioisten väki on ollut myös aktiivinen tekijä Lounais-Hämeen Kokoomuksen toiminnan uudelleen käyntiin saamisessa. Yksi meidän kokoomuslaisten voima ja etu monessa paikassa onkin se, että teemme yli kunta- ja muiden rajojen yhteistyötä ja tämä henki näkyy nyt myös Lounais-Hämeessä. Ja olen varma, että tästä yhteistyöstä ja yhdessä tekemisestä hyötyy lopulta myös kaikki alueen asukkaatkin. Niin se vaan loppujen lopuksi menee, että alueet joko menestyvät yhdessä ja yhteistyöllä tai sitten kuihtuvat kinaten ja eri suuntiin vetäen.

Mutta iso kiitos vielä Jokioisten kokoomuslaisille. Teille aina ihana tulla. Ja minä arvokasta vastaanotto aina lämmin ja kannustava. Yhteistyötä ja yhteishenkeä sekin. Ja kiitokset myös kaikille Lounais-Hämeen kierroksesta. Tästä on taas hyvä jatkaa.

Huomenna aamusta valiokunnat ja vieraakseni myös Lopen Launosten koulun oppilaita. Ja illalla sitten vedän Osaamisen ja Sivistyksen Politiikkaverkoston puheenjohtajana seminaaria koulutuksen tasa-arvosta. Hieman aiheita nyt vielä valmiiksi huomista semmaa varten.

Kommentit