Kaikki saavat tulla… Ilkka-Pappi 60 vuotta.

Blogi, maanantaina 21.04.2014

Toinen pääsiäispäivä alkoi tänään kotikirkossa. Varmasti kaikkien mielestä oma kotikirkko on kaikista kaunein ja niin minustakin. Upea ja suuri ja valkoinen ja kaunis. Tänään kirkossa toisen pääsiäispäivän Jumalanpalvelus ja liturgina hyvä ystäväni Ilkka Juote alias Ilkka Pappi. Jumalanpalveluksen jälkeen kokoonnuimme isolla väellä seuruakuntasaliin juhlistamaan Ilkan 60-vuotispäiviä. Tuoleja ei kaikille riittänyt ja se kertoo parhaiten miten paljon väkeä oli paikalla ja miten pidetty ja rakastettu Ilkka-Pappi Lopella on. Kirkkoherran sanoin: ”Ilkka on ollut Lopella aina. Ja hän on yksi harva jota ei tarvitse kenellekään esitellä.” Näin se juuri on. 

Itse sain tutustua Ilkkaan jo alle 10 vuotiaana kun hän tuli nuorena pappina Lopelle. Ala-asteen aamunavaukset jäivät mieleen ja laulut ja messut. Sadonkorjuumessu, Kevätmessua… Ja minulle rakkain Hiekkalaatikkolaulu. Sen tänään täyden seurakuntasalin edessä Ilkalle yksin lauloinkin: ”Kaikki saavat tulla pikku-Marin hiekkalaatikkoon. Anna-Liisakin. Leikkimään hiekkalaatikkoon. Se on suurta kun pienikin kelpaa..”

Ilkka toi Lopelle myös tavan toimia siellä missä ihmiset ovat. Nuoria ei kirkkoon helpolla saanut niinpä Ilkka-Pappi tuli pelaamaan fudiskentälle. Ja Catiscaan pizzalle jne. Ja kyllä minun elämääni on suurella tavalla vaikuttaneet myös rippikoulu Ilkkan leirille ja sen jälkeen monet riparit isosena ja opettajana. 

Lämpimät onnittelut vielä Ilkka-Papille täälläkin. Ja kutsuinkin Ilkan haluamansa ryhmän kanssa eduskuntaan kakkukahville. Katsotaan millainen porukka Helsinkiin Ilkan kanssa lähtee.

Onnea Ilkka-Pappi!

Päivä jatkui tänään sitten iltapäivällä Hämeenlinnassa. Mittari kipusi yli kahdenkymmenen ja tapaaminen järjestyikin terassilla. Kevään asioita hieman kävimme läpi ja tulevia askelmerkkejäkin. Hämeenlinnasta sitten Rengon kautta takaisin Lopelle ja illalla vielä Lopen Ampumaratayhdistyksen kevätkokous. Radalla tehtiin jälleen viime kesänä erinomaisen hyvää työtä ja rata-alue laajeni ja kehittyi. Skeetin SM-kisatkin ratamme isännöin Ala-Hämeen Ampujien kanssa ja tänään hyväksyimmekin yksimielisesti AHA:n ratayhdistyksemme jäseneksi. Seurassa tehty hyvää työtä pitkään ja mukana paljon loppilaisia ja jo muiden omistajayhdistystenkin jäseniä. Nyt ahalaiset virallisesti sitten mukaan yhdistykseenkin. 

Lopen Ampumaradasta on kehittynyt viime vuosina yksi Etelä-Suomen vilkkaimpia ampumaurheilukeskuksia. Ja homma tehty hienosti loppilaisten talkootyönä. Hattua täytyy kyllä näille porukoille. Tänään kiitimme yhtä pitkänlinjan tekijää kun kymmenen vuotta yhdistyksen rahastonhoitajana toiminut Kolehmaisen Janne jätti tehtävänsä. Keskittyy nyt välillä itsekin täysipainoisesti ampumiseen ja metsästykseen. Ja hienoja nuoriakin radallamme kasvaa. Ala-Hämeen Ampujien puheenjohtaja Timo Suni lupasi kiitospuheessaan jäsenhakemuksen hyväksynnän jälkeen, että AHA ja Lopen Ampumarata on edustettuna Olympialaisissa 2020. Kova lupaus, mutta kun katsoo AHA:n ampujia eri junnuikäryhmien Suomen ennätystilastojen kärjessä ja muissa niin lupaus on aivan mahdollinen.

Tänäkin kesänä radallamme ammutaan joka ilta ja viikonloppuisin ja kisojakin kalenterissa paljon. Ja muutakin kuin pelkkää ammuntaa. Toukokuulla rata-alueen täyttää suunnistajat oman kilpailunsa kanssa.

Kello 21.38 ja tänään saimme vahvistuksen myös elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren lähtöön puheenjohtajakisaamme. Jannen ilmoitus oli odotettu ja se sähköisti heti tunnelman. Huomenna aamusta onkin jo kaksi ministeriemme tiedotustilaisuutta luvassa. Voisiko puhua jo ilmaherruudesta 🙂 Tästä tulee politiikan superkevät. Onnea Jannelle kisaan ja kohta lisää juoksijoita tähän starttiin.

 

Kommentit