Pääsiäispäivää Suomen Pääsiäispääkaupungissa.

Blogi, sunnuntaina 20.04.2014

Tänään nautimme pääsiäispäivästä Riihimäellä. Riihimäellä pitkät perinteen Suomen Pääsiäispääkaupunkina ja vuosien aikana tapahtunut ja ollut monenlaista. Itsekin aikaan juonsin luudalla lentämisen MM-kisoja ja mukana touhussa silloin myös Juha Mieto. Myöhemmin meistä sitten tuli myös kollegojakin. Hauskoja muistoja.

Mutta tänään kaupunki täynnä elämää ja tapahtumia. Tivoli Seiterä perinteen mukaan Paloaseman kentällä ja kaupungissa myös Sirkus Finlandiakin. Ja joka paikassa jotakin ja kaupungin puutarhurin Tero Westerlundin perinteen mukaisesti koko kaupunki koristeltu pääsiäiseen. Vanhasta Voimalasta rautatieaseman nurkalla on tullut myös yksi pääsiäisen paikoista. Noita Eufrosyyne Kyttyrä oli jälleen pulassa ja jälleen lähes 3000 lasta ja aikuista kävi pääsiäisen aikaan selvittämässä salaisuutta upean sadun ja seikkailun mukana. Hienosti tehty kokonaisuus ja lapset nauttivat ja niin me aikuisetkin.

Iso kiitos vielä Riihimäen kaupungille upeasta pääsiäisestä. Työ tuottaa tulosta ja monet tututkin vuosi toisensa jälkeen suuntaavat aina yhden pääsiäisretkensä tänne meidän seudulle. Pääsiäispääkaupungissa on aina tunnelmaa.

Mutta mahtui päivään toki myös pihahommiakin. Jälleen järven rannalla lapion varressa ja mökin kiviportaat viimeisteltiin, laatoitus korjattiin ja myös vanha hiekkalaatikko sai uuden paikan. Tehokas happihyppelyä siis ja totta kai pääsiäispäivään kuului myös hyvä yhteinen ruokailukin. Sekin tänään muuten Riihimäellä.

….

Suru-uutinen Jämijärveltä pysäytti.

Illansuussa saimme suru-uutisen Jämijärveltä. Viesti kertoi laskuvarjohyppääjien lentokoneen pudonneen ja vieneen mukanaan osan hyppääjistä. Nyt jo illalla tieto on vahvistunut ja 11 hengestä vain kolme onnistui pelastautumaan laskuvarjoin. Muut jäivät syöksyvään koneeseen vangeiksi ja menehtyivät. 

Täällä Lopella uutinen sykähdytti senkin vuoksi, että meillä on Suomen ja Pohjoismaidenkin suurin Räyskälän purjelentokenttä. Ja paljon siis nousuja ja lentoja joka vuosi ja lähes joka päiväkin. Meillä ympäristöluvan takia nyt laskuvarjohyppääminen vähäisempää, mutta viime vuosina ollut sekin vilkasta. Ja ei meilläkään onnettomuuksilta ole aina vältytty, mutta Jämijärven tapahtuma jotai järkyttävää. Kahdeksan kuollutta ja monia suremaan ja kaipaamaan jääneitä. Lämmin osanotto teille kaikille omaisille täältä Räyskälän kentän kotikunnasta Lopelta ja voimia myös kaikille joita tapahtuma koskettaa ja järkyttää.

Itsekin olen toimintaa saanut varsin läheltä seurata mm. Suomen Urheiluilmailuopistonkin hallituksessa. Ja myös monissa koneissa on tullut istuttua ja joskus myös kokoukseen Jämijärvellekin lennettyä. Tuttuja paikkoja ja paljon tuttuja ja ystäviäkin. Vielä en tiedä ketkä kone vei. Mutta suru on varmasti monessa kodissa suuri.

Voimia. Miksi?

Huomenna sitten jo hieman paluuta arkeenkin. Hiemna työtehtäviä ja hieman tulevankin suunnittelua ja sitten illalla vielä Lopen Ampumaratayhdistyksen kevätkokous. Mukava päivä siis luvassa ja toivottavasti yhtä lämmintäkin kuin tänäänkin. Tänään meni 20 astetta rikki moninpaikoin. Se on kevättä vai melkein jo kesää.

 

Kommentit