Paljon onnea Derya! Maisterijuhlat Helsingissä!

Blogi, lauantaina 17.06.2017

Tänään oli ilo saada olla mukana Deryan valmistujaisjuhlissa. Derya Özgün valmistui keväällä Filosofian Maisteriksi ja tänään juhlistimme tätä Helsigin Teatterissa. Derya siis toimii nykyisin minun avustajanani eduskunnassa ja ystäviä olemme olleet jo kymmenisen vuotta.

Mietin tässä miten aikanaan kohtasimme. Syyllinen taitaa olla entinen oppilaani Liljastiina, joka kutsui oman opettajansa katsomaan oman harrastuksensa tanssin suurta kevätnäytöstä Riihimäen teatteriin. Derya oli yksi tanssijoista ja sen jälkeen Derya taisi tulla esiintymään Lopelle johonkin juhlaan ja 2009 myös Lopen Kokoomuksen 90-vuotisjuhlaan. Tutustuimme Deryan perheen kanssa ja pikkuhiljaa myös politiikka alkoi Deryaa kiinnostaa. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Derya oli jo nuorisotiimissäni mukana ja sitten 2012 houkuttelin hänet mukaan kotikuntansa kuntavaaleihin. Hän oli tulossa jo minulle Hämeenkadulla kertomaan, että ei aina riitä Riihimäen valtuustolle. Puhuin hänet ympäri ja hetken päästä Derya istui jo kaikista nuorimpana valtuutettuna Riihimäen kaupunginvaltuustossa.

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Derya vastasi minun nuorisokampanjasta ja myös Riihimäen vaalikahvilastani ja samaan aikaan hänen kanssa herätimme uudelleen Riihimäen  Kokoomusnuoret aktiiviseen eloon. Samaan aikaan Derya määrätietoisesti teki opintojaan yliopistoon ja viime syksynä sopimamme mukaan aloitti eduskunnassa töissä. Ja tänä keväänä hänet valittiin Kokoomuksen ääniharavana Riihimäen kaupunginvaltuustoon ja hetki sitten myös ehkä historian nuorimpana myös kaupunginhallitukseen Riihimäellä?

Hauska oli huomata sekin että reilun kymmenen vuoden aikana avustajinani toimineista kaikki jotka kuntavaaleissa olivat ehdolle tulivat myös valituiksi. Onnea siis myös Tiina Seppälä, Riitta Joutsi-Hänninen ja Anni Puntila. Huippuosaajia ja tekijöitä kaikki ja kaikille heistä monesta paljon velkaa ja kiitollinen. Onnea valtuustotyöhön kaikille!

Tällaisen korun Deryalle lahjaksi annoin. Hopeisessa korussa eduskunnan pian uudelleen avautuvan päärakennuksen kaidekoristeet.

Derya nyt siis eduskunnan tiimissäsi avustajanani ainakin kolme vuotta. Erinomainen tekijä ja taitaja monessa. Pyysin Deryan myös mukaan Tasavallan Presidentin Sauli Niinistön Kansanliikkeen talkoisiin. Nyt Derya vastaa siellä kaikesta ruotsinkielisestä osuudesta. Tärkeässä roolissa siis presidentintekijänäkin nyt.

Tänään nostimme maljan Deryalle! Rakkaalle ystävälle ja työkaverilleni. Olemme enemmän tiimi kuin pomo-avustaja -kaksikko. Näin on aina minun kohdalla ollut ja aina tulee myös olevan. Ja luulen että tulette Deryasta kuulemaan monessa. Ehkä mäelläkin vielä jos vain haluaa.

 

 

Kommentit