Pakotteiden vankina oleminen tuo Putinilta 247 miljardia ruplaa. Timtšenko ja Rotenbergit rakentanevat sillan Kertšin salmen yli.

Blogi, maanantaina 01.09.2014

Iltalehdessä Gennadi Timtsenko kertoo maksavansa nyt kovaa hintaa läheisistä suhteistaan Putiniin. Hän kertoo olevansa pakotteiden vanki. Mielenkiintoinen juttu, sillä samaan aikaan Pietarissa ilmestyvä Vedomosti, Tiedonantaja, kertoo, että juuri Gennadi Timtšenkon Stroitransgaz saanee Putinilta jätti urakan sillan rakentamiseksi Venäjältä Kertšin salmen yli Krimille. Aliurakoitsijana tullee toimimaan Roterbergin veljesten Mototrest-yritys sekä USK Most, josta siitäkin Timtšenko omistaa 25 %.

Urakkaa ei tulla näillä näkymin kilpailuttamaan. Suurten valtiollisten urakoiden avulla on mahdollista tukea sanktioista kärsiviä liikemiehiä, kuten tässä tapauksessa Timtšenkoa ja Roterbergejä. APEC-huippukokoukseen ja olympialaisiin valmistautumisesta saatu kokemus osoittaa myös, että suurissa valtiollisissa rakennushankkeissa mukana olevien urakoitsijoiden budjetteja kohtaan on hyvin tiukkoja vaatimuksia ja näin kaikkia yrityksiä ei voida hyväksyä urakoitsijoiksi. Putin on määrännyt sillan avattavaksi liikenteelle joulukuussa 2018 ja kiireisestä aikataulusta johtuen urakoitsijan valintaan kilpailutuksen kautta ei ole aikaa. Urakan tilaajana tulee toimimaan Federaation tievirasto Rosavtodor. Siltaurakan hinta on hallituksen vahvistaman Krimin kehityssuunnitelman mukaan 247 mrd ruplaa. Sillalle tulee neljä autokaistaa kaksi molempiin suuntiin ja kaksi junaraidetta.

http://www.vedomosti.ru/companies/news/32616501/sankcionirovannye-mostostroiteli#ixzz3BaweCl7C

Kello 21.33

Ja hetki sitten Loppijärven rannalta Syrjästä kotiin. Ilta siis tänään rakkaan kotiyhdistykseni Lopen Kokoomuksen Kesäkokouksessa. Hieno perinne joka vuosi toisensa jälkeen saa kokoon aina kokoomuslaisia laajemminkin. Tänäänkin mukana jälleen muutama aivan tuore loppilainen ja yksi metsänomistajaloppilainenkin. Monenlaisia loppilaisia siis. Mutta pääasiana tänään kuntamme talous ja palvelut sekä kuntarakenneselvitys. Ja sitten toisena isona aihekokonaisuutena tulevat seurakuntavaalit. Lopen Kokoomuksen ja sitoutumattoman seurakuntaväen listaa on koottu ja toivottavasti saamme mukaan vielä lisääkin ehdokkaita.

Päivä muuten tänään aamusta ensin Tammelassa Eerikkilän Urheiluopistolla. Hämeen Liiton valtuuston kanssa väänsimme uutta strategiaa. Ja sitten päivä jo muuten eduskunnan töiden parissa. Huomenna nimittäin alkaa istuntokausi ja edessä heti tärkeä iso keskustelu Ukrainan tilanteesta. Ulkoasiainvaliokunnan ja puolustusvaliokunnan jäsenenä keskustelussa tärkeä olla mukana ja toivottavasti avoin pääministeri Alexander Stubbin johdolla käyty keskustelu antaa myös ajattelemisen aiheita puolin ja toisinkin. Näyttää nimittäin siltä, että Venäjän presidentti Vladimir Putin koventaa koko ajan toimiaan ja puheitaan. Tänään jo median mukaan oli uhannut EU:n Barrosolle, että kahdessa viikossa hän voi halutessaan vallata Ukrainan pääkaupungin Kiovankin. En tiedä mistä tällaiset puheet tänä päivänä oikein kertovat. Maalla on vielä ydinasekin. Myönnän, että päivä päivältä olen itsekin tässä yhä huolestuneempi myös meidänkin turvallisuustilanteesta.

Mutta huomenna sitten kivilinnaan taas. Aamusta Kalle Jokisen kanssa tapaamme hämäläisiä linja-autoalan yrittäjiä ja siitä sitten kokousten pariin.

 

Kommentit