Pakohuoneessa jännittävä päätös lasten syyslomaviikolle – ”Lentokone on kaapattu, teillä on 60 minuuttia aikaa”

Blogi, sunnuntaina 24.10.2021

Viikko 42 – Syyslomaviikko koululaisille.

Ja vauhdikas ja jännittävä päätös lasten lomaviikolle saatiinkin Helsingissä. Netistä valikoitui kohteeksi Katajanokalla seitsemään pakohuonetta pyörittävä EXITE Escape Room ja täytyy sanoa, että emme pettyneet. Upeasti tehty pelipaikka ja erittäin haastava ja hermoja kutkuttava tehtävä.

Vähän riskillä valitsimme AIRPLANE:n, mikä on Exite Escape Roomin trilogian osa III. Pakoprosentti eli läpäisyprosentti vain 58%, mutta me otimme haasteen vastaan. Mukana onneksi myös kummityttömme Elisa. Nelistään piinavan jännittävä ja tiukka tehtävä suoritettiin ajassa 54:05. Vielä siis vajaa kuusi minuuttia jäi aikaa selvittää lentokoneen kaappaus.

Escape Room on siis pakohuonepeli, jossa erilaisiin tiloihin on rakennettu erilaisia tosielämän pelikokemuksia, joissa kaksin tai pienen ryhmän kanssa pääsee kokemaan hauskoja ja jännittäviä tilanteita. Yhdessä paikkoja tutkien ja pulmia ratkoen tulee löytää oikeita avaimia ja myös oivalluksen avaimia tehtävän ratkaisemiseksi. Tavoitteena lopulta selviytyä pakohuoneesta ulos annetussa aikarajassa.

En nyt enempää tästä lentokoneesta kerro, mutta voin vahvasti suositella vaikka perheen kanssa yhteiseksi puuhaksi. Vaikka tämänkin pakohuoneen suositusikäraja oli 12 vuotta, niin hyvin homman suorittivat joukkueemme osana vähän nuoremmatkin. Kurkatkaapa lisää: https://www.exite.fi/fi/. Me menemme kuulemma seuraavaksi sitten Titanicille.

Ja pitihän tämä viikko jo pienemmälle lapselle aiemminkin sisällä yhden pakohuoneen. Lopen Seurakunta oli viikolla tehnyt siunauskappeliin syysloman puuhaksi Suntion kadonneet avaimet -pakohuonepelin. Hauska oli ollut sekin. Ja hauskaa näissä pakohuoneissa on sekin, että tällaisen voi kuka tahansa tehdä vaikka omaan kotiin – lasten tai miksipä ei vaikka aikuistenkin juhliin. Rajana vain mielikuvituksen rajat.

Ja kyllähän siinä isäkin taas innostui. Ei puuttunut kuin smokki 🙂

Syyslomaviikko näin tulossa päätökseen. Vielä mummulle syömään ja siitä sitten koululaisten arkea kohden. Ja iskä taitaa napata lukuun huomisen kunnanhallituksen esityslistan ja myös aamuisen seutujohtoryhmän asiat.

Mutta vielä sitä ennen:

Hattu päästä! Kiitos sinibaretit ja hyvää kansainvälistä YK:n päivää! Arvostan.

 

 

 

Kommentit