Päivälleen 70 vuotta sitten Lopella Jatkosodan liikekannallepanossa matkaan lähti 600 miestä ja 300 hevosta. Kunnia. Isänmaa. ….

Blogi, lauantaina 11.06.2011

Tavataan torilla – Tullaan Tutuiksi -tapahtuma tänään Lopella. Tervetuloa siis heti aamupäivästä Lopen torille markkinoille. Itse olen markkinoilla mm. yhdessä kunnanjohtajamme kanssa koko aamupäivän ja paikalla myös paljon muita kuntamme viranhaltijoita. Eli Lopen kunnan perinteinen markkina- ja toritapahtuma alkaa kohta. Mutta sitä ennen menemme vielä kunnantalolle ja siellä Lopen Vapaa-ajanloppilaisten vuotuinen tapaaminen jne. Siitä se päivä alkaa. Sitten iltapäiväksi Ahvenistolle selostamaan Rata-SM-tapahtumaa. Ahveniston Vauhtipäivät myös tänä viikonloppuna. Mutta ensin Loppi on pop. Nähdään Lopen torilla.

Kello 19.28 ja iho kihelmöiden mökillä. Päivä siis alkoi tänään Vapaa-ajanloppilaisten ja kunnan vuosittaisella tapaamisella. Itse olen osallistunut tähän tilaisuuteen kymmenen vuoden aikana lähes joka kerta ja en muista näin hyvä henkistä tilaisuutta. Vapaa-ajanasukkailla paljon kysymyksiä ja ideoita, mutta hyvässä hengessä eikä tällä kertaan mitään purnattavaa tai moitittavaa. Jopa uusi kiinteistökohtainen jätehuolto sai vapaa-ajanasukkailtamme täyden yksimielisen tuen. Se oli molok-aikaan ainainen ”riidanaihe”. Ei siis enää. Niin ne asiat ratkeaa kun toimeen tartutaan. Vapaa-ajanloppilaiset olivat myös erittäin tyytyväisiä kunnanjohtajaamme Karoliina Viitaseen ja toivoivat hänelle jatkoa tehtävässä ensi maanantain valtuustossa ja kiitosta saivat myös kuntamme virkamiehet. Itse korostinkin vahvasti sitä, että me ja virkamiehemme olemme juuri loppilaisia ja vapaa-ajanloppilaisia varten ja erilaisissa asioissa toivomme jatkossakin nopeaa ja viivytyksetöntä yhteydenottoa ja niin sovimmekin. Mutta jatkossakin pidämme näitä yhteistapaamisiakin. Tottakai.

Kunnantalolta sitten Lopen torille missä kesän ensimmäiset markkinat. Lopen kunta järjestää aina kesän avausmarkkinat ja tänään myös uuden perunan markkinat. En muista koska näin varhain olisi tiskissä ollut uutta Lopen Timoa. Nyt oli. Väkeä valtavasti liikkeellä ja hyvä tunnelma torillakin. Kuntamme viranhaltijoita oli paljon paikalla myös ihmisten tavattavissa ja muutamia meitä luottamushenkilöitäkin Kuparisen Sepon ja Vuorisen Sakarin tapaan. Ja kyllä keskustelukavereita riittikin meille.

Suurta kiitosta keräsi myös Lopen uusi Kuntalan Kesäkahvila. Uskomaton tilanne Lopella kun kahvilaan oli pitkä jono aina lähes ulos asti ja herkut tekivät kauppansa. Moni muuten oli ensimmäistä kertaa kahvilassa, mutta ei sanojensa mukaan viimeistä. Tällaista on Lopelle kaivattu ja Nummisen Maritta sen joukkoineen teki. Kannattaa ehdottomasti käydä joko lounassalaatilla, pehmiksellä tai kahvilla ja tortulla.

Torilta sitten Hämeenlinnan Ahvenistolle Vauhtipäiville töihin. Helteinen päivä siellä mikrofonin varressa ja nyt iho kertoo niin tapahtuneen. Aikamoisen herkässä kunnossa kädet ja kasvotkin. Niin se kesä toimii. Mutta nyt sitten Patrikin pojanpojan Voima Simon harjakaisiin. Se sopiikin Suomenhevoselle hyvin. Niin kuin aamulla totesin. Tänään tasan 70 vuotta sitten Lopelta lähti kohti sotaa 300 suomenhevosta 600 miehen kanssa. Kiitos heille.

 

Kommentit