”Vielä on kesää jäljellä. Vielä tulee kauniita päiviä. Vielä voit löytää ystävän. Vielä tilaisuuden saat…”

Blogi, perjantaina 10.06.2011

”Vielä on kesää jäljellä. Vielä tulee kauniita päiviä. Vielä voit löytää ystävän. Vielä tilaisuuden saat…” Näissä tunnelmissa tänään Helsinkiin ja eduskuntaan. Katsotaan mitä kesäpäivä tuo tullessaan. Saadaanko sixpacki kesäksi kuntoon.

No niin se meni miltä näyttikin. Perussuomalaiset hakivat vain EU-asioista itselleen pelastusrenkaan vastuusta vapauteen ja vaikka Katainen tarjosikin heille täyttä vapautta EU-kysymyksissä hallituksessakin niin ei sekään kelvannut. Tämän kierroksen paras anti oli siis vahvistus sille, että perussuomalaiset eivät missään vaiheessa eivätkä millään pohjallakaan hallitukseen halunneet. Vaalivoittajille tehtiin nyt sellainen tarjous ja vastaantulo, että jos aitoa vastuunkantohalua ja vaikuttamishalua olisi perussuomalaisissa ollut niin hallitus paikka olisi ollut selviö. Nyt ihmettelyn aihe onkin se, että mitä puolue tekee politiikassa jos ei puheiden lisäksi halua myös maata muuttaa ja uudistaa? Se ei herra Soini onnistu millään tavalla pensaikosta huutelemalla. Hallituspaikkasi olisi ollut vahva ja äänenne olisi kuulunut. Kevään jytkystä siis näyttikin tulleen todellinen polvien hytky.

Itse olin harmissani lisäksi siitä, että hyvä yhteistyö keskustan kanssa ei nyt näytä saavan jatkoa. Itse olen vahva sinivihreän hallituksen puolestapuhuja ja kannattaja ja olisin suonut keskusta-kokoomus-yhteistyön jatkuvan. Se oli minun toiveeni ja haaveeni tässäkin tilanteessa. Nyt se ei onnistunut kun SDP sanoi ei kolmen perinteisen suuren hallitukselle ja perussuomalaisten polvet rupesivat hallitus vastuussa tutisemaan. Enemmistöhallitus ei ollut mahdollista rakentaa kokoomuksen ja keskustan varaan. Harmin paikka.

Mutta itse haluan kyllä nostaa hattua ja kiittää keskustaa vastuunkannosta tässäkin tilanteessa. Itse arvostan todellakin heidän asennettaan Suomen rakentajina myös vaikeina aikoina ja voin hyvin todeta, että maaseudulla keskustaa äänestäneet saavat kyllä äänilleen paljon enemmän katetta kuin perussuomalaisia äänestäneet. Keskusta vaikuttaa vahvasti tulevaisuudessakin. Ja itse toivon, että tässä alkukesän väännössä olisi kylvetty myös vahva alliansienkin siemen. Se olisi tervetullutta Suomeenkin.

Päivään mahtui myös puolustusvaliokunnan ja sivistysvaliokunnankin kokous sekä useampi lehtihaastattelu. Nyt ryhdytään laittamaan sicpackiä kesäksi kuntoon. Niinhän se menee, että jos ei heilaa helluntaina niin ei koko kesänä. Viikko siis helluntaihin aikaa.

Tänään illalla ehdin vielä Loppijärvellekin nauttimaan helleillasta. Hyvät ystävät ja tyven järvi, mikä voisikaan olla parempaa. Ja sitten kun rantaan takaisin ehdimme niin pieni sadekuuro virkistikin iltaa kivasti. Nyt saunottu ja katse jo huomisessa. Huomenna Lopella kunnan järjestämä Tavataan Torilla – Tullaan Tutuiksi -tapahtuma ja olen sinne lupautunut tottakai mukaan ja sitä ennen vielä tapaamme Lopen Vapaa-ajanloppilaisia. Vuosittainen tapaaminen. Tervetuloa siis Lopelle huomenna aamupäivästä. Nähdään.

 

 

Kommentit