Päivä Hannibalin isän perustamassa Barcelonassa – Kaupunki täynnä elämää

Blogi, lauantaina 10.08.2019

Lomaviikon lauantai vei meidät Barcelonaan Katalonian pääkaupunkiin ja koko Espanjan toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Jonka tarujen mukaan perusti itseasiassa karthagolainen Hamilkar Barka – Hannibalin isä. Tuttuja historian tunneilta. Eikö vain? Poika ainakin. Hannibal ja sotanorsut ainakin jäivät tämän pikkupojan mieleen historian tunneilta.

Kaupungissa paljon nähtävää ja yksi suosikkikohteita Euroopassa. Katolinen kirkko Sagrada Famílian on pysähdyttävä. Nyt emme sisään ehtineet, mutta kauempaa remontin alla olevaa kirkkoa ihastelimme. Antoni Gaudí suunnitteli tämän jylhän kirkon lisäksi myös Parc Güellin puistoalueen. Nämä ovat nykyisin Unescon maailmanperintökohteita. Monien historiallisten rakennusten ja paikkojen  lisäksi Barcelonassa on myös varsin mielenkiintoista  Ja näin liikuntarakentamisen parissa 12 vuotta töitä tehneenä aina myös urheilupaikat kiinnostuksen kohteena. Tänään piipahdimme vuoden 1992 olympialaisten keskuksessa. Fiksu tehty paikat keskelle kaupunkia ja niin, että käytössä ainakin nämä tänäkin päivänä. Näin pitäisi jatkossa vaatia ja edellyttää aina kisaisänniltä eli eniten pisteitä olemassa olevista kisapaikoista ja sitten siirrettävistä ja väliaikaisista suorituspaikoista ja vähinten kokonaan uudisrakentamisesta. Tätä olympiaperheen tulisi ehdottomasti enemmän arvostaa ja edellyttää.

Tänään me myös La Ramblalla ja kauppakaduilla. Kummityttö ostoksilla ja niin mekin. Barcelona aina sykähdyttävä kaupunki.

Nyt vielä hetki Calafellin illan helteessä. Ai, että pojat.

 

Kommentit