Paikkajako läpi hyvässä hengessä – Kokoomus esittää Timo Heinonen Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi

Uutiset, tiistaina 08.01.2013

Lopen Kokoomuksen uuden työnsä aloittavan valtuustoryhmän, kunnallisvaaliehdokkaiden ja hallituksen kokous päätti yksimielisesti maanantaina 7. tammikuuta esittää kansanedustaja Timo Heinosta Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi. Jos tammikuun lopussa kokoontuva valtuusto päätöksen vahvistaa, palaa Heinonen kahden vuoden tauon jälkeen valtuuston ykköspaikalle. Tehtävänsä kunnanhallituksen johdossa Heinonen katsoo saatetun maaliin.

– Kaksi vuotta olen nyt toiminut kunnanhallituksen johdossa. Se oli hengeltään tietynlainen erityistehtävä ja se tehtävä on nyt yhdessä hoidettu. Käänsimme näinä vuosina kuntamme talouden jälleen positiiviseksi ja velkataakkamme vähenee. Olimme vakavasti kriisikunnan ja konkurssin tiellä ja se kehitys tuli katkaista, toteaa Timo Heinonen kunnanhallituksen puheenjohtajuutensa kovimmista haasteista.

– Suuri kiitos tästä kuuluu osaavalle ja sitoutuneelle virkamiesjohdollemme ja henkilökunnallemme kaikissa kunnan eri yksiköissä. Mutta haluan kyllä nostaa hattua myös kunnanhallituksellemme. Kaksi ensimmäistä vuotta teimme työtä Harri Nurmon johdolla ja kaksi jälkimmäistä minun johdolla ja henki oli hyvä ja sitoutumisen taso kiitoksen arvoista.

Heinonen on toiminut aiemmin jo yhteensä kuusi vuotta kunnanvaltuuston puheenjohtajana. Paikka on siis tuttu ja puheenjohtajuus pitää Heinosen myös kunnanhallituksen pöydän ympärillä.

– Se on sitten enemmän sellaista valtuuston valvovana silmänä olemista. Seurata sitä, että kuntaamme viedään jatkossakin oikeaan suuntaan ja taloutta hoidetaan hyvin.

Tiina Seppälä kunnanhallituksen varapuheenjohtajaksi

Lopen Kokoomuksen edustajat kunnanhallituksen pöydässä vaihtuvat täysin. Kh:n varapuheenjohtajuuden ottaa hoidettavakseen Tiina Seppälä ja muille hallituspaikoille kokoomus esittää Karoliina Saarta ja Jarmo Laukkasta. Heidän varajäseninään nähdään Kari Maunula, Sirpa Hopearuoho ja Eeva Pyhälammi.

– Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta. Työ ja päätökset kunnanhallituksen pöydän ympärillä eivät varmasti tule olemaan helppoja nyt alkavalla kaudella, mutta ei vastuuta voi luottamustehtävissä pelätä. Lupaan tehdä parhaani. Työtä helpottaa yhdessä tekemisen- henki omassa ryhmässä ja uskon yhteistyön kantavan muutenkin, kommentoi Seppälä.

Eeva Pyhälammi siirtyy pitkän hallitustyöskentelyn jälkeen johtamaan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamista perusturvalautakunnan puheenjohtajaksi. Työsarka tulee olemaan erittäin vaativa ja lisäksi Pyhälammi nimettäneen Hämeen maakuntahallitukseen. Muille perusturvalautakunnan paikoille kokoomus esittää Pirjo Lehtorantaa ja Juha Puolitaivalta.

Riitta Joutsi-Hänninen vapaa-aikalautakunnan johtoon

Uusista valtuutetuista pitkäaikainen järjestö- ja seura-aktiivi Riitta Joutsi-Hänninen ottaa johdettavakseen vapaa-aikalautakunnan joka laajenee alkavalla kaudella käsittämään myös kirjastoimen. Joutsi-Hännisen tehtäviin tulee kuulumaan myös Hyvinkää-Riihimäen seudun ammattillinen koulutus HYRIA-ammattikoulun hallituksessa ja mm. työllisyyskysymykset HRAKS:n hallituksessa. Joutsi-Hänninen saa kirjasto- ja vapaa-aikatoimen lautakuntaan kokoomuksesta seurakseen myös Janne Silvanin.

Anniina Lucenius Kasvatus- ja koulutuslautakunnan varapuheenjohtajaksi

Toisen kauden kunnanvaltuutettu ja luokanopettaja Anniina Lucenius tulee toimimaan alkavan nelivuotiskauden kasvatus- ja koulutuslautakunnan varapuheenjohtajana. Paikka mahdollistui kun Lucenius siirtyi opettajaksi Riihimäelle ja näin koulutuspuolen osaaminen saadaan Lopella täyteen käyttöön lautakuntatyöskentelyssä. Luceniuksen kanssa lautakunnassa tulevat toimimaan kokoomuksesta Teija Lehto ja Aleksi Rautiainen.

– Kyllä me nyt haettiin vahvaa ja laajaa osaamista tähän kasvaneeseen lautakuntaan. Anniinan (Lucenius) tietotaito on kiistaton peruskoulun puolelta ja siellä vielä aivan uusista teknologiasta ja opetusmenetelmistä. Teija Lehto tuo ammattikorkeakoulun opettajana lautakuntaa osaamista mm. siitä miten yläkoulua ja lukiota pitää tulevaisuudessa kehittää ja Aleksi Rautiainen toimii Launosten koulun vanhempaintoimikunnan puheenjohtajana. Tavoitteemme on, että Launosten uuden koulun suunnittelu käynnistyisi mahdollisimman pian ja uskon, että Aleksi tulee olemaan tässä merkittävässä roolissa, kommentoi Lopen Kokoomuksen puheenjohtaja KaKoLa:n paikkajakoa.

Tekniseen lautakuntaa kaksi valtuutettua

Tekniseen lautakuntaan Kokoomus esittää syksyn kuntavaalien yhtä ääniharavaansa, Läyliäisten maakylästä tulevaa Antti Mikkolaa. Mikkola saa kavereikseen Teklaan pitkänlinjan kuntapäättäjän Kari Maunulan Topenolta ja uutena kokoomuslaisena mukaan nimettävän Mirka Riennon kirkonkylältä.

Teknisen lautakunnan rinnalla toimivaan Ympäristö- ja rakennuslautakuntaan Kokoomus esittää varapuheenjohtajaksi Essi Tuomenojaa ja toiselle paikalle jatkamaan Erkki Holttista. Toisella kaksivuotiskaudella mukaan lautakuntaan liittyy Heikki Lehtonen.

Tarkastuslautakuntaan Kokoomuksesta tulevat Sanna Kallela ja Mika Koski. Keskusvaalilautakuntaan esitetään Jarno Hatakkaa, Vuokratalojen hallitukseen Kari Koukkua ja Vanhustentalojen hallituksen puheenjohtajaksi Karoliina Saarta. Kutsuntalautakunnassa aloittaa Jarmo Laukkanen ja uutena lautamiehenä Tiina Seppälä.

Kokoomuksella joukko merkittäviä maakuntapaikkoja

Lopen Kokoomuksen vahva menestys vaaleissa jo neljännen kerran peräkkäin toi Lopelle myös nipun arvokkaita seutukunnallisia paikkoja. Hämeen Kokoomus esittää loppilaista Eeva Pyhälamme Hämeen Maakuntahallitukseen ja Heinosta maakuntavaltuustoon. Lisäksi Karoliina Saari saa varapaikan Kanta-Hämeen Sairaanhoitopiirin hallituksesta. Sairaanhoitopiirin valtuustossa neljän vuoden kauden aloittaa Sirpa Hopearuoho. Hopearuohon päätehtävä tulee olemaan Riihimäen Seudun Terveyskeskuskuntayhtymän hallituksessa missä alueelliset sote-ratkaisut tulevat työllistämään merkittävästi jo alkaneena vuonna.

– Meillä on poikkeuksellisen kovat paikat maakuntatasolla. Oli nyt päättyvällä kaudella ja jatkossakin. Se on selkeä kiitos meille hyvästä työstä, tulkitsi Heinonen seutukunnallisten ja maakunnallisten paikkojen jakoa.

Alueellisia paikkoja ovat myös Riitta Joutsi-Hänninen hallituspaikat Hyriassa ja HRAKS:ssa sekä Sanna Kallelan paikka Etevan hallituksessa.

Kommentit