Otan rokotteen heti kun olen vuorossa.

Blogi, keskiviikkona 09.12.2020

Otan rokotteen heti kun olen vuorossa.

Eilen 8.12.2020 90-vuotias isoäiti Margaret Keenan oli Iso-Britanniassa ensimmäinen covid-19 -rokotteen varsinaisen rokoteohjelman kautta saanut ihminen. Pfizerin ja BioNTechin koronavirusrokotteen kliinisten rokotetestien jälkeen nyt siis päästiin varsinaisen rokottamisen aikaan. Iso-Britannialla on tilattuna yhteensä 20 miljoonaa rokotetta ja toivottavasti rokotteen hyödyt alkavat näkyä pian.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesi Tasavallan presidentin haastattelutunnilla itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2020 Yleisradiossa minusta hyvin: ”Otan koronarokotteen heti kun saajajärjestykseen tulen”.

Itse liityn nyt jonoon ja totean, että ”Otan rokotteen heti, kun olen vuorossa”.

Presidentti totesi Ylen haastattelussa myös, että ”kaikki koronaan liittyvä, myös taudin parannuskeinot, aiheuttavat ihmisissä hämmennystä”, mutta jatkoi…

– Olen kyllä aika vakuuttunut, että kun rokotuksen pääsevät käyntiin ja näemme, että niistä on pelastavaa hyötyä, niin kyllä moni harkitsee asiansa uudelleen.

Ajattelen hyvin samalla tavalla. Maamme hallitus päätti joulukuun alussa Suomen virallisesta rokotestrategiasta. Meillä ensimmäisenä rokotetta tarjotaan koronapotilaita hoitavalle henkilökunnalle ja hoivakotien henkilökunnalle. Ensivaiheessa rokotejonossa ovat myös riskiryhmiin kuuluvat eli perussairaat ja ikääntyneet.

Koska rokotuksiin meillä päästään, niin sen aika näyttää. Toivottavasti mahdollisimman pian. Olemme onneksi mukana EU:n ns. yhteishankinnassa nyt jo viiden rokotteen osalta ja myös kuudenteen mukaanlähtemisen sopimusta valmistellaan. Näin olisimme mukana kaikissa EU:n komission neuvottelemissä koronarokotesopimuksissa.

Rokotteita tarjotaan maksutta kaikille, jotka niitä haluavat.

Klo 19.43 ja kiitos isosta määrästä viestejä liittyen tähän aamuisen avaukseeni. Aika hauska yhteensattuma oli, että myös tänään Ilta-Sanomat rummutti isolla kuvakavalkadilla samaa. Asia on tärkeä ja lopulta vain tämä kattava rokottaminen voi tämän taltuttaa.

Mutta haluan vielä alleviivata, että ketään ei pidä rokotukseen pakottaa vaan tämäkin rokote pitää olla kaikille vapaaehtoinen, mutta ehdottomasti kaikille tarjolla. Jokaiselle vuorollaan.

….

Politiikassa tänäänkin tapahtunut paljon. Ajattelin huomenna muutaman sanan kirjoitella. Niin joka päivähän minä kirjoittelen.

Kommentit