Osta työtä Suomeen -päivä 4.12. – Tehdäänkö sopimus, että joululahjatkin hankitaan läheltä?

Blogi, perjantaina 04.12.2020

Osta työtä Suomeen -päivää vietetään 4.12. – suomalaiset valitsevat nyt suomalaista tukeakseen työllisyyttä

Hyvää suomalaisen työn juhlapäivää. Eilen työllisyydestä, työstä ja työpaikoista puhuimme Ylen A-Talkissa ja tänään sitten virallinen Osta työtä Suomeen -päivä. Meistä siis ihan jokainen voi näihin asioihin vaikuttaa omilla valinnoillamme.

Suomalaisen Työn Liiton järjestämää Osta työtä Suomeen -päivää vietetään nyt kuudetta kertaa. Nyt kuudennella kerralla päivä osuu todellakin tärkeään ajankohtaan – keskelle koronakriisiä ja tähän joulun alle. Se muistuttaa meistä itsekutakin suomalaisen työn tärkeydestä ja kotimaisten tuotteiden ja palveluiden valinnan vaikutuksista.

 Nyt jos koskaan on syy valita kotimaista.

Suomalaisen Työn liitto muistutti sivuillaan, että maamme ”talouskasvu hidastuu edelleen ja kulutuskysyntä sekä vienti ovat reippaassa laskussa painaen myös työllisten määrää maassamme. Hidastuva talouskasvu on paljolti riippuvainen kotimaisesta kysynnästä, jonka vauhdittamiseksi kaikki toimet ovat nyt tarpeen”.

”Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan korona-aika on yhdenmukaistanut suomalaisten näkemyksiä suomalaisten tuotteiden tai palveluiden ostamisen tärkeydestä, sillä jopa kolme neljästä (77%) suomalaisesta pitää tärkeänä, että suomalaisia kehotettaisiin nyt ostamaan tuotteita ja palveluita, jotka työllistävät suomalaisia. Paikallisen yrittäjyyden tukemisen, suomalaisten raaka-aineiden sekä Suomessa valmistettujen ja suomalaisia työllistävien tuotteiden merkitys on kasvanut erityisen voimakkaasti niin elintarvikkeita kuin käyttötavaratuotteita ostettaessa. Peräti kolmannes vastaajista sanoi, että etsii aiempaa enemmän tietoa tuotteiden kotimaisuudesta ja valmistusmaasta. Erityisesti tämä kehitys näkyy naisten osalta.”

10 euroa 10 000 työpaikkaa – omilla valinnoilla voi vaikuttaa

Päivän aikana nostetaan esille myös tämä täältä blogistanikin tuttu laskukaava. Eli kympillä 10 000 työpaikkaa. Teemapäivän avulla halutaan siis saada meistä jokainen pohtimaan omia kulutusvalintojamme ja kannustamaan meitä valitsemaan ostoksemme suomalaista työtä ajatellen. Kymmenen euroa lisää kuussa suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin tuo vuositasolla 10 000 työpaikkaa Suomeen.

”Tutkimustulokset tukevat ajatusta, että kuluttamisella voi vaikuttaa. Työllistävyysvaikutusten lisäksi vastuullisuus on suuri yksittäinen tekijä, joka vaikuttaa tänä päivänä sekä kuluttajien, julkisten hankkijoiden, että yrityshankkijoiden ostopäätöksiin. Kotimaisen tuotteen tai palvelun valitseminen on vastuullisuusteko.”

Osta työtä Suomeen -päivään voi osallistua ostamalla kotimaista, haastamalla ystävät mukaan ja osallistumalla keskusteluun somessa. Otatko sinäkin haasteen vastaan? Ostetaan tällä viikolla kolme tuotetta ja palvelua paikallisilta yrittäjiltä ja myös jouluksi ainakin muutama lahja ihan läheltä?

#ostatyötäsuomeen ja #kymppikotimaiseen.

Kello 21.33

Hieno eduskuntaviikko takana. Monenlaista tehty ja paljon saatu aikaan. Mutta oli tämä myös aika rankkakin viikko. Mutta selvittiin.

Huomenna vapaapäivä ja sunnuntaina poikkeuksellinen itsenäisyyspäivä. Frakki saa jäädä kaappiin. Mutta tärkeimmät sydämessä.

Kommentit