OSSI:n tapaaminen Helsingissä – Koolla maamme kokoomuslaisia sivistys- ja koulutuslautakuntien puheenjohtajia

Uutiset, perjantaina 26.11.2010

Kokoomuksen Osaamisen ja Sivistyksen Verkoston puheenjohtaja Timo Heinonen kutsui ensimmäistä kertaa yhteen maamme kokoomuslaiset sivistys- ja koulutuslautakuntien puheenjohtajat. Tilaisuudessa katsauksen sivistyspolitiikan ajankohtaisiin aiheisiin piti opetusministeri Henna Virkkunen ja keskusteluissa paikallaolijat toivat terveisiä eri kunnista.

– Onnistunut ilta. Ensimmäistä kertaa teimme tällaisen tapaamisen ja tällä joukolla oli todellakin sellainen tahto, että jatkoa pitää tulla, kertoi kansanedustaja Timo Heinonen illasta.

Opetusministeri Henna Virkkunen kävi alustuksessaan laajasti läpi koko 2007-2011 hallituskauden sivistyspolitiikan ratkaisut ja valotti hieman myös tulevaakin. Ministeri saikin väeltä runsaasti kiitosta.

– Tällä hallituskaudella on tehty sivistyspolitiikassa poikkeuksellisen paljon ja kaikista kunnista tuli terveisiä, että työ on myös siellä arjessa nähty, totesi Timo Heinonen ja mainitsi mm. perusopetuksen laadun parantamiseen ohjatut 200 miljoonaa POP-ohjelmaeuroa, ammatillisenkoulutuksen suuret opiskelupaikkalisäykset ja perusopetuksen uudet laatukriteerit.

Ministerin puheenvuoron jälkeen lautakuntien puheenjohtajat nostivat kukin yhdestä kolmeen ajankohtaista asiaa esille ajatuksella mitkä heidän kunnan kokemuksien perusteella olisi sellaisia mitkä pitäisi ensi hallituskaudella sivistyspolitiikassa hoitaa kuntoon.

– No ei paljasteta tätä pakkaa vielä, mutta sen verran voin todeta, että erinomaisia asioita esille nousi ja niihin tulemme palaamaan, totesi Timo Heinonen.

Kokoomuksen Osaamisen ja Sivistyksen verkosto järjestää vielä ennen maahanmuuttajien koulutus- ja opiskeluasioiden pureutuvan seminaarin Helsingissä ja ensi vuoden alussa on luvassa sähköisen oppimateriaalin ja opetusmenetelminen E-koulu-seminaari Riihimäellä.

Kommentit