Oranssilla yhdessä väkivaltaa vastaan – Siksi vietämme Oransseja päiviä 25.11. – 10.12.

Blogi, torstaina 26.11.2020

Oranssi väri väkivaltaa vastaan

Eilen alkoi Oranssit päivät. Nimittäin peräti joka kolmas nainen maailmassa on kohdannut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa. Osassa maita naisten kokema väkivalta on niinkin yleistä, että jopa 70 prosenttia naisista on sitä kohdannut. Merkille pantavaa on myös se, että suurin osa tästä naisten kohtaamasta väkivallasta tapahtuu kotona.

Vanha, nyt jo typerältä kuullostava vitsailu ”hellan ja nyrkin välissä olemisesta” on valitettavan arkipäivää Suomessakin.

Ja nyt poikkeuksellisena vuoten koronan myötä naisiin kohdistuva väkivalta on noussut yhä hälyttävämpiin lukuihin ympäri maailman.

Naisiin kohdistuvalla väkivallalla on monia eri muotoja. Nyrki on monelle tuttu ja henkinen väkivalta ja alistaminen, mutta myös sukuelinten silpominen, pakkoavioliitot ja seksuaalinen hyväksikäyttö ovat laajalle levinneitä ihmisoikeusloukkauksia. Sodissa ja erilaisissa konflikteissa raiskausta käytetään suunnitelmallisena aseena, joka kohdistuu erityisesti sivullisiin naisiin ja tyttöihin.

UN Womenin johdolla haluataakin taistella sukupuolittunutta väkivaltaa vastaan.

Oranssi on naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen väri.

Siksi vietämmekin nyt Oransseja päiviä joulukuun 10. päivään asti.

YK:n pääsihteerin kampanja “UNiTE against violence against women” on julistanut itseasiassa jokaisen kuukauden 25. päivän oranssiksi päiväksi. Asia on niin vakava, että ei riitä, että vain kerran vuodessa 25. marraskuuta Kansainvälisenä päivänä naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi pitäisimme asiaa esillä vaan asiaa pitää pitää esillä joka kuukausi, joka päivä.

#oranssitpäivät #väkivaltaavastaan #naisrauha #orangetheworld

Oranssi symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus. Itse olen tähän työhön sitoutunut ja olen tyttöjen ja naisten puolella.

Paitani on oranssi.

….

Klo 22.23

Klaukkalan Ohitustie käyttöön

Pitkä päivä huipentui tänään uuden Klaukkalan Ohikulkutien avaukseen. Tietä lähdimme Lopelta ajamaan jo pian 20 vuotta sitten ja lopulta saimme hankkeelle myös Nurmijärven tuen ja kaikki mahdollisuudet valitukset käsiteltyä ja näin valtiovarainministeri Petteri Orpo pystyi antamaan rahoituksen uuden tien rakentamiseen. Ja lopulta pitkän väännön jälkeen itse rakentaminen etenikin lähes vuoden urakkasuunnitelmaa nopeammin ja näin avajaiset saatii jo tänne loppuvuoteen.

Iso kiitos kaikille tien toteutukseen osallistuneille ja pääurakan tehneille. Ja tänään, kun tien läpi saimme ajaa niin oli hienoa huomata, että helpolla uusi ruuhkaton yhteys nopeuttaa matkaa 10-20 minuuttia pääkaupunkiseudulle hieman kellonajasta riippuen verrattuna siis Klaukkalan läpi ajamiseen.

Nyt ei muuta kuin turvallisia kilometrejä kaikille!

Huonenna J.K. Paasikiven syntymän 150. juhlapäivä. Tärkeä Suomelle, ulkopolitiikallemme ja myös erityisesti meille kokoomuslaisille. Juhlapäivä.

 

 

Kommentit