Opposition populismi ei ole muuttanut asetelmia Kokoomus jatkaa maan suurimpana puolueena

Uutiset, lauantaina 13.10.2007

Kokoomus jatkaa edelleen maamme suosituimpana puolueena opposition hyökkäyksistä huolimatta. Populistinen oppositiopolitiikkaa ja erityisesti SDP:n masinoima palkka-asioiden politisointi eivät ole siis muuttaneet puolueiden valtasuhteita. Ylen uutisten teettämän tutkimuksen mukaan kokoomusta kannattaa nyt lähes 23 prosenttia suomalaista.

-Itse odotin, että opposition mekkala olisi voinut enemmänkin muuttaa asetelmia. Mutta hyvä niin, että ihmiset ovat huomanneet erityisesti demarien pluffin. 12 vuotta aikaa oli hoitaa hoitajien asioita kuntoon ja kunta-asioita kuntoon, mutta mitään ei oikeastaan tehty. Nyt sitten hyökätään ja räksytetään ja syytetään mikä ehditään. Ei oikein minusta vaihtoehtoja tarjoavaa ja rakentavaa oppositiopolitiikkaa, totesi kansanedustaja Timo Heinonen Mätsälän kokoomusseminaarista.

Tuoreimman kannatusarvion mukaan Kokoomusta äänestäisi 22,8 prosenttia, Keskustaa 22,6 prosenttia ja SDP:tä 21,8 prosenttia kansalaisista. Muutokse edellisiin tutkimuksiin ovat kymmenyksiä. Myöskään muiden puolueiden kannatuksissa ei ole tapahtunut suuria muutoksia. Vihreiden kannatus on hieman noussut ja oppositiopuolueista Vasemmistoliiton kannatus jatkaa alamäkeä. Pikkupuolueista kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset ovat tasoissa, mutta kannatukset ovat marginaalisia. RKP saa 4,4:n prosentin kannatuksen Taloustutkimuksen tekemässä tutukimuksessa jossa haastateltiin yhteensä 3 915:tä henkilöä.

Kommentit