OPINTOSETELIT KANSANOPISTOIHIN Opetusministeriön uudistus mahdollistaa maksuttomat opinnot yhä useammalle

Uutiset, torstaina 28.06.2007

Viime syyslukukaudella aloitettu kokeilu opintosetelien ulottamisesta Kansanopistoihin saatiin päätökseen ja tuloksiin ollaan tyytyväisiä. Opetusministeriön kokeiluun osallistui noin 200 opiskelijaa 15 kansanopistossa. Opintosetelien kohderyhmää ovat työttömät, maahanmuuttajat ja opiskeluhäiriöstä kärsivät, ja heille tullaan jatkossakin turvaamaan maksuton kouluttautuminen Kansanopistoissa.

Kansanopistoja on Suomessa tällä hetkellä yli 90 kappaletta, ja niiden koulutustarjonta kattaa pitkäkestoiset peruskoulu- ja lukio-opinnot, sekä lyhytkurssit, joiden aiheet vaihtelevat mediapolitiikasta kieliopintoihin. Erilaisilla kursseilla oppilaita oli viime vuonna yhteensä yli 100 000.

Kansaopistojen tarkoitus on tarjota yleissivistävää opetusta kaikenikäisille. Opetusministeri Sari Sarkomaan (kok.) myöntämä avustus tuo 796 000 euroa lisää valtionavustusta opintosetelien käyttöön. Opetusministeriön tavoitteena on madaltaa opiskelukynnystä muun muassa eläkeläisille, työttömille ja oppimisvaikeuksista kärsiville.

– Minusta Sarkomaan myöntämä avustus kuvaa hienosti sinivihreän hallituksen opiskelumyönteistä politiikkaa. Tässä esityksessä otetaan huomioon niin peruskoulussa kelkasta pudonneet, kuin jo vuosia työtä tehneet eläkeläiset, mikä on erittäin hieno asia. Toivon, että ihmiset todella käyttävät tämän tilaisuuden hyväkseen, kannustaa sivistysvaliokunnan jäsen Timo Heinonen.

Kommentit