Timo Heinonen Valtion Liikuntaneuvoston jäseneksi

Uutiset, perjantaina 29.06.2007

Kansanedustaja Timo Heinonen valittiin Valtion Liikuntaneuvoston varsinaiseksi jäseneksi alkaneelle eduskuntakaudelle. Liikuntaneuvosto toimii Opetusministeriön asiantuntijaelimenä liikunnan alueella ja sen toimikausi on neljä vuotta. Liikuntaneuvoston ja sen jaostojen tehtävänä on mm. seurata liikunnan kehitystä, tehdä esityksiä ja aloitteita liikunnan kehittämiseksi, tehdä esityksiä ja antaa lausuntoja toimialansa liikuntamäärärahojen käytöstä sekä arvioida valtionhallinnon toimenpiteiden vaikutusta liikunnan alueella. Lisäksi sen tehtävänä on käsitellä liikunnan ja liikuntapolitiikan kannalta laajakantoisia ja periaatteellisesti tärkeitä asioita.

-Tämä oli mieluisa uutinen näin kesän alkajaisiksi. Toisaalta tämä oli myös merkittävä arvon osoitus moottoriurheilulle, minkä asiantuntija itseäni valintaprosessissa markkinoin. Tottakai myös muu urheilutaustani ja osaamiseni varmasti valintaan vaikutti, totesi Timo Heinonen, joka on toiminut mm. pesäpallotuomarina, harrastaa ratsastusta ja on ollut vahvasti mukana myös salibandyn seuratoiminnassa.

Kokoomuksen neljää paikkaa liikuntaneuvostossa tavoitteli kaiken kaikkiaan viitisentoista kansanedustajaa. Heinosen lisäksi liikuntaneuvostoon kokoomuksesta valittiin kansanedustajat Leena Harkimo, joka toimii neuvoston varapuheenjohtajana sekä Marjo Matikainen-Kallström ja Jouko Laxell. Liikuntaneuvoston puheenjohtajana aloittaa Tapio Korjus.

– Lisäksi minua tulen toimimaan liikuntaneuvoston rakentamisjaostossa, minkä tehtävänä on mm. valmistella lausunnot liikuntapaikkarakentamisen rahoitussuunnitelmasta sekä liikuntapaikkojen perustamishankkeiden ja peruskorjaushankkeiden valtionavustuksista, kertoi Heinonen.

Valtion liikuntaneuvostossa on neljä jaostoa: liikuntapoliittinen jaosto, rakennusjaosto, liikuntatieteellinen jaosto sekä erityisliikunnan jaosto. Valtioneuvosto asetti torstaina 28. kesäkuuta uuden valtion liikuntaneuvoston nelivuotiskaudelle, joka alkaa 18.7.2007.

Kommentit