Opetusministeri Henna Virkkunen: Ammatillisen koulutuksen tarjontaa lisättävä

Uutiset, torstaina 13.08.2009

Opetusministeri Henna Virkkusen mukaan ammatillisen koulutuksen tarjontaa on lisättävä. Virkkunen esittää ammatillisen koulutuksen lisäämistä entisestään lisätalousarviossa, jotta kaikilla peruskoulun päättävillä nuorilla olisi mahdollisuus jatkaa koulutuksessa.

– Tiedot yhteishausta ja kesän täydennyshausta kertovat, että sadat nuoret jäävät ilman opiskelupaikkaa, sillä ammatillisen koulutuksen paikkoja on tarjolla edelleen liian vähän, Virkkunen sanoi puhuessaan Helsingin rehtorien lukuvuoden avajaistilaisuudessa torstaina.

Virkkunen on tehnyt esityksen opiskelijapaikkojen lisäämisestä valtiovarainministeriölle. Päätös mahdollisesta lisäyksestä tehdään elokuun lopun budjettiriihessä.

– Sinivihreän hallituksen tavoitteena on, että jokainen peruskoulunsa päättävä nuori etenee jatko-opintoihin ja saa haluamansa opiskelupaikan. Tästä tavoitteesta ei ole varaa tinkiä etenkään nyt, kun taloudellinen taantuma on lisännyt erityisesti nuorisotyöttömyyttä, Virkkunen muistutti.

Hallitus on lisännyt vuosina 2008-2009 tehdyin päätöksin ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijamäärää jo yhteensä yli 7 000 opiskelijalla.

Kommentit