Onnea uudet ylioppilaat – Ihanaa kesää koululaiset!

Blogi, lauantaina 03.06.2017

Tänään oli ilo saada jälleen osallistua moniin ylioppilasjuhliin. Hienoja nuoria ja kiitos kaikille kutsuista. Oli mukava saada olla mukana teidän jokaisen suuressa päivässä ja saada hetki nauttia teidän nuorten ilosta ja elosta. Säilyttäkää uteliaisuus – sillä pärjäätte elämässä pitkälle.

Lopen Kirkonkylän Kevätjuhlassa sain palkita jo 22. kerran koulun Kunnon Kaverin…

Ja tässä palkitaan rakas kummityttöni Elisa Heikkilä koulun suuren Suomi100 ja Kimble50 -turnauksen voittajana. Elisan pelit jatkuvat heinäkuussa Lahdessa. Ja kesälomalla kummisetäkin haluaa haastaa Elisan kimbleen 🙂

Ja sitten upea Lopen Lukion ylioppilasjuhla. Hieno perinne missä olen saanut olla vuosia mukana ja kiva, että tänäkin vuonna.

Toisaalta tällaisena päivänä jotenkin tuntee itsensä jo vanhaksi. Opettajaurani alkoi aikanaan kun tämä ihana pieni Aada Aurora syntyi ja minä sain sijaistaa hänen äitiään Sajaniemen koulussa. Tänään Aada ylioppilas ja mahtava elämä edessä. Onnea Aada!

Nykyisen työni kautta olen saanut myös hienoja uusia ystäviä ja tänään sain heistä monen juhlissa myös olla mukana. Mahtava Jessica onnea! Ja Lilli! Onnea Vili! Onnea ystäväperheemme Sampo! Onnea kaikille!

Jo ennen opettaja-aikaani nuorena poikana sain aloittaa hienon perinteen palkita oman lapsuuden kouluni yksi kuudesluokkalainen Kunnon Kaverina. Palkinto on tietyllä tavalla Hymypatsaan -henkinen eli reippaan, reilun ja hyvän koulukaverin palkinto. Ensimmäinen 22 vuotta sitten Kunnon Kaveri -tunnuksen saanut on jo itsekin äiti ja mielenkiinnolla odotan sitä hetkeä kun joskus aiemmin itsekin Kunnon Kaveriksi valitun lapsi valitaan Kunnon Kaveriksi. Yksi entinen Kunnon Kaveri on itseasiassa jo itse samassa koulussa opettajanakin 🙂 Ei välttämättä enää kauhean kaukana ole sekään että ensimmäinen Kunnon Kaverin lapsi palkitaan Kunnon Kaverina sillä perinne jo yli 20-vuotinen ja tänään jälleen pieni patsas, stipendi ja kunniakirja yhdelle Kirkonkylän Koulun kuudesluokkalaiselle.

Vilin yo-juhlat…

Lillin juhlat…

Ja tässä Sampon juhlissa…

Ja Jessican juhlissa…

Ja Aadan juhlissa. Hieno päivä ja upeita hetkiä ja upeita nuoria!

Näin keväällä kummasti entisen opettajan sydän ja silmäkulmakin herkistyy. Mieleen tulee väistämättä rakkaat hetket omien oppilaiden kanssa ja se missähän kaikkialla nämä nyt jo aikuisiksi kasvaneet lapset nykyisin ovat? Eilen mm. sain FB-kautta onnitella Annaa joka valmistui ekonomiksi. Mahtava oli jo pienenä koululaisena ja nyt talousasioiden ammattilainen. Ajatuksissani teistä jokainen tänäänkin  ja yhden rakkaan luokkani antamasta kuksasta usein iltakahvit Pekkalassa juon. Kiitos teistä jokaiselle! Annoitte minullekin paljon!

Hyvää kesää kaikille koululaisille! Hyvää kesälomaa myös maailman parhaille opettajille! Olette lomanne ansainneet! Ja onnea myös vielä kaikille ammattiin valmistuneille!

Jo joutui armas aika…

….

Niin ja kävinhän minä ylioppilasjuhlien välissä myös onnittelemassa 50-vuotiasta Lopen Nestettä eli Lopen Kesoilia. Aikanaan enoni Tapio ja Pekka ja vaarini Paavo sen rakensivat ja sitten 40 vuotta sitten Matti ja Heikki Laanola jatkoivat yrittäjinä. Onnea siis Laanolan perheelle upeasta yrittäjäurasta ja työstä Lopen hyväksi!

Onnea Laanolat upeasta 40-vuotisesta yrittäjäurasta Lopen Nesteellä ja 50-vuotisesta taipaleesta Lopen Kesoilille!

Nesteen risteyksessä näkyy edelleen vaarini Paavo Heikkilän tekemä kanttari ja hyvin sen on vuosikymmenet kestänyt ja toivottavasti saa kestää ja säilyä jatkossakin.

Ja Nesteen Parlamentissä tänäänkin hyvin juhlapäivän istunnossa väkeä 🙂

Muutama vanha kuva Laanoloiden Kesoil-albumista. Itse aikanaan vein heille nipun vanhoja kuvia missä Lopen Kesoilia rakennetaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit