Marsalkka Mannerheimin 150-vuotissyntymäpäivät – Kansa innosti kenraalitkin taputtamaan Tasavallan presidentti Sauli Niinistölle

Blogi, sunnuntaina 04.06.2017

Kaunis auringonpaiste tervehti meitä kun Helsingissä juhlistettiin Marsalkka Mannerheimin 150-vuotissyntymäpäivää. Itsenäisyyden 100. juhlavuoden Puolustusvoimain Lippujuhlan päivässä oli siis erityistä juhlavuutta. Tuomiokirkon portailla oli koko puolustusvoimien korkein johto ja paljon arvovieraita ja Senaatintorin ympärillä valtavasti juhlivia ja Mannerheimiä kunnioittavia suomalaisia.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tarkasti joukot ennen juhlaparaatia ja piti tuttuun tapaan erinomaisen puheen. Tuhatpäinen ihmisjoukko kuunteli aivan hiiren hiljaa ja kun puhe loppui oli hetken hiljaisuus ja juuri ennen kuin soittokunta ehti aloittaa seuraavan ohjelmanumeron kansalaiset avasivat valtavan aplodi-myrskyn. Oli hauska katsoa kuinka vieressäni joukko kenraaleita hieman katsoi ihmeissään ilmein, että ei tässä kohdassa kuulu eikä koskaan ennen ole taputettu. Hetken ihmisten aplodeja kuunneltuaan kaikki kenraaleja myöten yhtyi aplodeihin Tasavallan presidentille – Puolustusvoimain ylipäällikölle. Ainutlaatuinen ja hieno hetki.

Katselmuksen ja kenttähartauden, mihin muuten kaikki osallistui, Senaatintorin alue täyttyi paraatiin valmistautuvasta kalustosta. Odotetuin oli ensimmäinen Suomen armeijan K9 Thunder. Mahtava ja tulivoimainen panssarihaupitsi ja näitä siis iso määrä meille lisää Etelä-Koreasta. Erinomainen ja tehokas hankinta mikä vahvistaa merkittävästi maavoimiemme iskukykyä.

Sinivalkoiselle taivaalla myös Hornetit liikkeellä ja myös Ilmavoimien taitolentäjät Hawkeillaan. Upeita esityksiä ja hienoa katseltavaa.

Hieno ja juhlapäivä saada olla mukana ja tutuissa paikoissa ja portailla missä aikanaan myös päivän syntymäpäiväsankarikin joukkojaan tarkasti.

Kiitos tänään kaikille sotilaillemme niin varusmiehille kuin kantahenkilökunnallemme. Kiitos myös veteraaneille ja lotille ja kaikille jotka vuosikymmenten aikana ovat tätä maata puolustaneet ja rakentaneet.

Hienoa on myös kokea se yhtenäisyys ja yhteen kuulumisen tunne mitä tällaisissa päivissä saa kokea ja nähdä. Yhtenäisyys ja se, että jokaisesta huolta pidetään on tämän yhteisen Isänmaamme vahvuus tänään ja varmasti huomennakin. Pidetään tästä omasta maastamme hyvää huolta yhdessä – rakastetaan tätä.

Kommentit