Kolmas nelivuotiskausi Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja alkoi – Uutena tehtävänä saan myös Hämeen Maakuntavaltuuston johdettavakseni

Blogi, maanantaina 05.06.2017

Tänään Lopen Kunnanvaltuusto valitsi minut yksimielisesti jatkamaan rakkaan kotikunnan valtuuston puheenjohtajana. Vuonna 2005 valtuusto valitsi minut ensimmäisen kerran valtuuston johtoon. 10 vuotta olen jo saanut Lopen valtuustoa jo johtaa ja pari vuotta lisäksi toimia kunnanhallituksen johdossa. Keskeisissä tehtävissä kaiken kaikkiaan jo 16 vuotta kotikunnassa kun ennen tätä puheenjohtajarupeamaa sain olla neljä edellistä vuotta kunnanhallituksen varapuheenjohtajana.

Lopen Kokoomuksen uusi valtuustoryhmä aloitti tänään nelivuotisen työurakkansa.

SDP:n Sakari Vuorinen avasi uuden valtuustokauden suurella kokemuksellaan. Pitkä ja hieno ura Lopen kuntapolitiikassa ja mies jonka sanaan on voinut ja voi varmasti jatkossakin luottaa.

Etupenkkimme konkarit näyttävät näin nuorilta ja ovatkin. Kun parikymppisinä ovat aloittaneet niin takana on jo Eeva Pyhälammilla 12 vuotta valtuustossa ja Tiina Seppälällä kahdeksan. Kaksi valittiin tänään Lopen kunnanhallitukseen ja Tiina jatkamaan sen varapuheenjohtajana.

Jarmo Laukkanen valittiin valtuuston varapuheenjohtajistoon ja Riitta Joutsi-Hänninen sivistyslautakunnan varapuheenjohtajaksi ja ammattikoulu HYRIA:n hallitukseen. Rautainen kaksikko.

Mutta kunnia saada jatkaa Lopen valtuuston johdossa. Kunnanhallitus myös valittiin tänään ja se aloittaa työnsä nyt heti kesäkuussa. Sen tärkein tehtävä nyt pitää kunnan talous positiivisena myös tänä ja tulevina vuosina ja lyhentää velkataakkaa. Ja toisena isona asiana on saada kunnan muuttovoitto palaamaan ja kunnan vetovoimaa vahvistumaan. Ja yksi aivan keskeisen tärkeä asia on se, että kunnan palvelutarjontaa pitää kehittää määrätietoisesti ja itse uskon että soten valinnanvapauden kautta Lopelle saamme vielä oikein korttimme palatessamme lääkärinkin vastaanoton pelaamaan. Tärkeitä asioita ja näiden äärellä uusi kunnanhallitus pakko-onnistumisen edessä. Tänään koko Lopen valtuusto vasemmistopuolueita myöden yhtyi keskustan aloitteeseen missä halutaan tukea jo valmisteilla olevaa maakunnan soten valinnanvapauspilotointia. Lopesta ei siis valinnanvapauden tuleminen sosiaali- ja terveyspalveluihin jää kiinni. Hyvä ja tärkeä suunnannäyttö uudelta valtuustoltamme heti avajaiskokouksessa. Arvostan.

Ja takarivissämme tällainen parivaljakko. Antti Mikkola vastaa meidän ryhmässä teknisestä toimialasta toimien uuden lupalautakunnan puheenjohtajana ja teknisessä lautakunnassa. Rosa Laine siirtyy nuorisovaltuuston puheenjohtajan paikalta nyt sivistyslautakuntaan ja myös kunnanhallituksen varajäsenenä.

Kesällä minut valittaneen vielä myös Hämeen Maakuntavaltuuston johtoon. Iso ja keskeinen maakunnan ykköstehtävä ja mukava saada sitä kautta myös uusia haasteita ja myös vastuuta mm. OmaHämeenkin valmistelussa. Itse ajattelen ehdottomasti niin että yhteistyöllä ja yhdessä tekemällä Hämeen kaupungit ja kunnat ovat vahvimmillaan ja yhtenäinen Häme pärjäisi parhaiten myös tulevissa haasteissa. Itse lupaan tässä työssä olla joukkojen edessä.

Ennen valtuustoa kokoonnuimme vielä Lopen Kokoomuksen uudella valtuustoryhmällä kokoon ja järjestäydyimme. Jarmo Laukkanen valittiin Lopen Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajaksi ja Rosa Laine sihteeriksi. Mahtavan energinen ja moniosaava ryhmä meillä jälleen kasassa ja luottamuspaikkaneuvotteluissa saimme kaikki ne keskeiset paikat mitä alunperin tavoittelimmekin.

Lopen Kokoomus päätti lopullisesti ennen kokousta luottamushenkilöpaikoista. Itse esitin muutamaa muutosta missä kunnanhallituksen pöydän ympäriltä olisi tullut meidän jäsen terveyskeskuskuntayhtymään. Tässä äänestimme ja esitykseni hävisi ja paikalle tuli Jarno Hatakka joka on pitkää  toiminut mm. Lopen kunnan tarkastuslautakunnassa ja on näin varsin syvällä kuntamme eri palveluissa. Hyvä valinta hänkin vaikka itse olisin tuon kunnanhallitusyhteyden mielelläni nähnyt tähän tehtävään. Varajäseneksi ryhmämme valitsi Karoliina Saaren.

Muuten paikkamme yksituumaisesti läpi ja valtuusto ja kunnanhallitus ne osaltaan sitten vahvistaa.

Lopella valtuusto puolessa tunnissa ohi vaikka yksi neuvottelutaukokin pidettiin. Hyvä yhteinen tekemisen meininki ja uskon, että edessä hyvä valtuustokausi. Sopivasti kokemusta ja huvin uutta verta ja uusia ajatulsiakin. Yhdessä Lopen hyväksi!

Päivältä peruuntui puheenvuoroni Heinolassa liikuntaseminaarissa ja päivän tuon raon sain täyttää yhdellä elämäni ikimuistoisemmalla parituntisella. Sain istua ja jutella 101-vuotiaan Aimo Pekkalan kanssa miehen pitkän elämän tapahtumista ja sain myös Lopen kunnanvaltuustossakin aikanaan pitkään vaikuttaneelta ja koko maamme itsenäisyyden ajan nähneeltä ja kokeneelta mieheltä hyviä neuvoja päätöksentekoon ja elämäänkin. Kuulemma satavuotiaaksi elää sillä, että ei kuole alle satavuotiaana. Niinpä.

 

 

Kommentit