Onnea Riihimäki. Cafe Niinistö Riihimäki avataan tänään lauantaina 17.12.2011 klo 11.00.

Blogi, lauantaina 17.12.2011

Tervetuloa siis kaikki kahville ässille Riihimäelle. Paikka on siis sama missä viime vuoden alkupuolella toimi meidän Timo´s Coffee eli Hämeenkadulla parhaalla paikalla. Tänään minulla kunnia ja ilo avata tämä ties jo mones Suomen Niinistö Cafee ja ensi viikolla sitten avaamme myös Lopelle oman kahvilan. Se onkin sitten aivan uutta ja ennennäkemätöntä Lopella ja myös ainutlaatuinen ja yllättävä koko maankin vinkkelistä. Kannattaa siis sekin poiketa kurkkaamaan.

Mutta tänään onnittelemme Riihimäkeä. Niinistö Cafe avataan kello 11 ja tänään ovet avoinna aina kello14 asti.

Yle-vero on saanut varsin hyvän vastaanoton. Kun väki on siihen tutustunut niin malli on saanut varsin laajan hyväksynnän. Sitä voisikin hyvin kuvata toteamalla, että Yle-vero on keskustalainen mediamaksu lisättynä sosiaalisella oikeudenmukaisuudella. Erityisesti kiitosta on tullut yksineläviltä. Sinkkutalouksia maassamme on todella paljon ainakin toista miljoonaa ja on varmasti ehdottoman oikein, että nämä taloudet eivät joudu maksamaan muiden tv:n katselua kohtuuttoman suurella summalla. Eduskuntakäsittelyssä on vielä syytä selvittää leikkuria monen täysi-ikäisen kotitalouksille ja myös varmistaa se, että opiskelijat pääsevät tästä maksusta. Hyvä tästä tulee, kun vielä saamme hieman tarkistettua Ylen julkisenpalvelun tehtävää. Kun Yle keskittyy olennaiseen ja tekee sen hyvin niin laskukin on sellainen, että sen maksaa mielellään.

Viikolla saimme jälleen lukea tuoreimpia gallupejakin. Hieman hymyilytti kun osa lehdistä hehkutteli miten Sauli Niinistön kannatus on laskenut. Nämä otsikot he onnistuivat tekemään niin, että laskivatkin kannatuslukuihin mukaan myös kaikki he jotka eivät ole äänestämässä. Siis noilla luvuilla ei mitään tekoa todellisuuden kanssa, sillä ääntenkin laskussa mukaan otetaan vain annetut äänet siis hyväksytyt ja tyhjät, mutta ei heidän mielipidettä jotka jäävät kotiin.

Niinistön todellinen kannatus edelleen Ylenkin mittauksessa 53% eli saisi tuon määrän äänistä. Väyrystä äänestäisi 12%, Soinia 10%, Haavistoa 7% ja Lipposta 7%. Mielenkiintoinen kisa tulee ja itsekin uskon, että kahdelle kierrokselle tottakai mennään. 

Puoluegallupissa sen sijaan mielenkiintoisia uutisia. Meidän kokoomuksen kannatus jatkaa edelleen nousua, mutta samaan aikaan SDP:n kannatus on laskenyt 17,1 prosenttiin. Kokoomuksen luku siis nyt 24,4. Mutta se uutinen on kohupuolue perussuomalaisten kannatuksen taittuminen. Oppositiosta perussuomalaisille mitattiin 21,4 prosentin kannatus. Perussuomalaisten kannatus on siis laskenyt kuukaudessa peräti 1,4 prosenttiyksikköä ja suunta näyttää jatkuvan. Itse en pidä näitä uutisia yllättävinä, kun samaan aikaan perussuomalaisten kansanedustajat loistattelevat lehdissä itsenäisyyspäivän boikoteillaan, puolue on julkisuudessa erilaisista epäilyttävistä kytköksistä suuntaa jos toiseenkin ja myös puolueen puheenjohtaja Timo Soini myöntää viime kevään vaaliohjelman sisältäneen asioita joita ei edes ole ollut tarkoitus toteuttaa. Ymmärrän, että sellainen ja tällainen syö puolueen kannatusta kovalla kädellä.

Samaan aikaan tosin ei keskustakaan ole oikein pystynyt vastaamaan vanhojen kannattajiensa huutoon. Puolue kyntää 13 prosentin luvuista eikä helposta näy. Se on harmillinen paikka sillä itse koen niin, että tarvitsemme jatkossakin vahvempaa keskustaa tähän maahan. 

Mutta positiivisin uutinen on se, että kokoomuksen kannatus on nyt yksin yhtä suuri kuin SDP:n ja vasemmistoliiton yhteensä. Oikea suunta.

 

Hieno kampanjapäivä takana. Sauli Niinistön pressanvaalikampanjaa on upea tehdä kun väki täysillä mukana ja tänäänkin jälleen jopa eri puolueista tukijoita liikkeellä. Siitä gallupitkin kertoo eli Niinistöllä todella laaja puoluerajat ylittävä kannatus ja sellaista Suomen presidentti tarvitseekin. Mutta tänään siis avasimme yhden uuden Niinistö Cafen. Tänään saimme onnitella Riihimäkeä. Kaupunki sai oman cafeensa Hämeenkadun varteen ja kun oven yhdeltätoista avasimme niin koko ensimmäinen kolmituntinen menikin tasaisella tahdilla. Pöydät hienosti täynnä ja kahvi ja ässät maistuivat ja tukiryhmämme kasvoi.

Riihimäen Niinistö Cafeta nyt pidämme auki aina tiistaisin, torstaisin sekä lauantaisin ja sunnuntaisin. Kahvilamme parhaalla paikalla Hämeenkadun varressa eli tervetuloa rohkeasti sisään ja vaikkapa mukaankin.

Ensi viikolla avaamme sitten lisää cafeita. Hämeemme taitaa olla kahviloiden määrällä mitattuna nyt maamme niinistöläisin vaalipiiri ja toivotaan, että vaalituloksissakin. Ensi viikolla Loppi saa historiansa ensimmäisen presidenttikahvilan kun avaamme Niinistö Cafe Lopen keskiviikkona. Se on muuten siinäkin mielessä erikoinen, että se on Suomen pienin Niinistö Cafe. Mutta toisaalta siellä on sitten jotain Suomen suurintakin. Kannattaa Lopella poiketa.

Tänään saimme nyt sitten jälleen uusia presidenttigallupeja. Niitä näyttää tulevan joka päivä. Sauli Niinistö saa HS:n kyselyssä 50 prosentin kannatuksen ja Timo Soini 13,Paavo Väyrynen 10, Paavo Lipponen 7 ja Pekka Haavisto 7 prosentin kannatuksen. Niinistön kannatus on noussut edellisestä, marraskuun lopun HS-gallupista kaksi prosenttiyksikköä eli hyvinkin vakaasti menemme. Jos tuloksiin lisätään vielä Ylen tapaan myös ne jotka eivät tiedä ketä äänestävät tai äänestävätkö lainkaan niin silläkin tavalla Niinistön kannatus on huikea 43 prosenttia ja Timo Soinin 11, Paavo Väyrysen 9, Paavo Lipposen 6 ja Pekka Haaviston 6. No näitä ei kannata tuijottaa sillä lopulta vain annetus äänet lasketaan ja sen myös Yle tänään myönsi ja julkaisi nuo oikeat gallupluvut myös. Alkuunhan Yle uutisoi, että ”Niinistön kannatus on romahtanut”. Uutisointi hyvin tarkoitushakuista ja nyt kun oikeat luvut saatiin julki niin tuokin pelaaminen paljastui.

Jotain erikoista Ylen toiminnassa on muutenkin. Viime viikolla Uutisvuodossa parina oli Timo Soini ja Paavo Väyrynen. Ja tänään sitten Sauli Niinistö ja Paavo Lipponen. Jälleen Yle jättää gallupeissa Lipposen edellä olevan Pekka Haaviston tylyllä tavalla paitsioon ja nostaa Lipposta vaikka mieheen ei enää usko edes omatkaan. Onhan Lipposen kannatus vain noin kolmannes puolueen kannatuksesta. Haavistolla trendi toisenlainen ja kuuluu nyt jo gallupeissakin neljän kärkeen ja kisaa oikeasti jatkopaikasta Soinin ja Väyrysen kanssa. Toivoisin Yleltä tasapuolisuutta ja rehellisyyttä.


 

Kommentit