Onnea oma pitäjälehtemme! – Lopen Lehti 80 vuotta tilattu ja siksi luettu

Kynästä, torstaina 31.03.2016

Minulla on erityisen suuri ilo onnitella kotikuntamme Lopen omaa paikallislehteä Lopen Lehteä. Jo 80 vuoden ajan Lopen Lehti on elänyt meidän loppilaisten arjessa vahvasti mukana. Lehden vanhat numerot ovat täynnä historiaa ja uudetkin joka keskiviikko koteihimme tulevat lehdet tekevät sitä. Lopen Lehti taltioi ainutlaatuisella tavalla kuntamme tapahtumia, arkea, iloja ja surujakin. Monien uutisten, mutta ennen muuta juttujen ja artikkelien arvo vain kasvaa kun lehden tuoreus vanhenee. Lopen Lehti onkin siis paljon muuta kuin kahvipöytämme tai lukutuolimme viikottainen hetki. Se on osa rakkaan kotikuntamme arjen taltiointia ja usein historiankin tutkimista.

1-Eduskunta_TimoHeinonen-8171-1024x683Lapsuudestani muista sen kun oma kuvani oli Lopen Lehdessä ensimmäisen kerran. Se oli pienelle Lopen lapsi- ja nuorisokuoron kuoropojalle tärkeä hetki. Ja tänään ymmärrän hyvin että monien mielestä naamani on jo lehtemme palstoilla liiaksikin. Syksyllä tulee kuitenkin täyteen 20 vuotta Lopen kunnanvaltuutettuna ja siitä leijonan osan olen toiminut valtuustonpuheenjohtajana tai kunnanhallituksen puheenjohtajana ja siksi usein lehdessäkin näyn haastateltavana ja kirjoittajanakin. Ja ensi keväänä tulee täyteen myös 10 vuotta kansanedustajana ja se on osaltaan lisännyt näkymistäni kotikunnankin lehden sivuilla. Olen pyrkinyt olemaan aktiivinen ja kantaakin ottava niin täällä Lopella kuin valtakunnankin tasolla. Ja lupaan olla sitä jatkossakin.

Lopen Lehdessä joskus sain myös tehdä avustajan töitä. Jo alakouluikäisenä sain ensimmäisen oman kirjoituskoneen ja sen jälkeen vuosia kirjoitin lehteemme lähinnä urheilujuttuja. Ensimmäinen pääuutinen oli muuten juttu jäähallin tulemisesta Lopelle. Sitä ei vielä ole tullut, mutta aiheesta puhutaan jälleen. Yläasteen työharjoittelunkin sain tehdä Lopen Lehdessä ja tutuiksi näinä vuosina tuli niin silloinen päätoimittaja Antti Saloranta kuin toimittajana toiminut koulunjohtajamme Matti Kytömäkikin ja lehden toimistoa pyörittänyt Leinon Mirja. Muistan myös sen kuinka pääsin katsomaan lehden taittoa Riihimäen Kirjapainoon. Lapsuudenkaverini Jussin isä Pentti Muurainen taitavasti veitsellä ja mehiläisvahalla taiteili lehden sivut asuunsa. Tänään se kaikki tehdään tietokoneen ruudulla. Hienoja muistoja ja niistä opeista ja hetkistä olen kiitollinen. Myöhemmin tutuiksi tulivat niin Ahti Gåpå lehden erinomaisena ja poikkeuksellisen tuotteliaana historiantoimittajana ja yläasteaikainen hyvä ystäväni Taina Toivonen nyk. Puolitaival lehden konttorissa. Ja lukuisat erinomaiset avustavat toimittajat joista jokainen ansaitsee suuren kiitoksen ajaltaan.

Tänään Lopen Lehti on minulle ennen muuta kotikunnan äänenkannattaja. Joka viikko lehteä odotan ja usein käyn sen lukemassa jo päivällä eduskunnan lehtienlukusalissa. Sinnekin Lopen Lehti on tilattu 80 vuoden ajan. Ja toivon, että saamme tulevaisuudessakin lukea paikallisia uutisia ja juttuja joka viikko omasta lehdestämme.

Haluan vielä kiittää ja onnitella 80-vuotiasta Lopen Lehteä ja sen omistajia Eero Aholaa ja Juha Aholaa. Jään odottamaan upean lehtemme 100-vuotisjuhlia.

Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtajana itse itselleni ottamin valtuuksin annan teille Lopen lehtiläisille nyt luvan olla 80-vuotisen taipaleen jälkeen hetken ihan vain Lopen uupuneita. Mutta vain hetken, sillä ensi keskiviikkona haluamme jälleen uuden Lopen Lehden postilaatikkoomme.

Timo Heinonen
Lopen Lehden tilaaja ja ystävä
kansanedustaja
Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja

Kommentit