Onnea Ike! – Ilkka Kanervasta Suomen pitkäaikaisin kansanedustaja

Blogi, perjantaina 15.09.2017

Kansanedustaja, ministeri Ilkka Kanervasta tuli tänään 17.9.2017 Suomen pitkäaikaisin kansanedustaja valtiopäiväpäivien lukumäärän mukaan laskettuna. Tänään Ilkka Kanervan kansanedustajaura on kestänyt yhteensä 15 331 vuorokautta. Eilen Ike kiri Johannes Virolaisen rinnalle ja tänään sitten ohi pitkään ennätystä nimissään pitäneestä Virolaisesta.

Ike valittiin kansanedustajaksi 27.9.1975 silloisesta Turun läänin eteläisestä vaalipiiristä. Itse olin syntynyt puolivuotta aiemmin helmikuussa. Ikelle totesinkin onnitellessani, että kumpikohan meistä on kehittynyt enemmän näinä 42 vuotena 🙂 Ike siis kansanedustajana tänään 15 331 ja meikäpoika saanut elää tänään 15 553 päivää. Sellaisia eroja.

No, leikki leikkinä, Ike on toiminut näinä vuosina ulkoasiainministerinä (2007-2008), työministerinä (1991-1995), liikenneministerinä (1990-1991) sekä ministerinä valtioneuvoston kansliassa (1987-1990) ja valtiovarainministeriössä (1989-1991 ja 1991-1995). Lisäksi hän on toiminut eduskunnan toisena varapuhemiehenä (2003-2007) ja useissa eduskunnan valiokunnissa ja toimien tällä hetkellä puolustusvaliokuntamme puheenjohtajana. ETYJ:n parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtajana Ike toimi 2014-2916 kaksi kautta monien muiden eduskunnan ja kansainvälisten toimielinten lisäksi.

Ilkka Kanervalla on ollut ja on edelleen myös useita luottamustoimia kotikaupungissaan Turussa ja Varsinais-Suomen maakunnassa ja urheilujärjestöissä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Ministerin arvonimen Ilkka Kanervalle tämän vuoden kesäkuussa. ​

Itse olen saanut toimia Iken kanssa yhdessä nämä kaikki yhteiset kansanedustajana vuotemme. Yhdessä on töitä tehty ulkoasiainvaliokunnassa ja puolustusvaliokunnassa ja totta kai sportin parissa ja monessa muussakin. Yhdessä istuttu monet hetket ja illatkin ja oltu tukena ja apuna ja kavereina ja ystävinä. Hienoja muistoja ja vaikeitakin hetkiä, mutta kaikista on selvitty. Kiitos myös Ikelle valtavasta opista ja neuvoista mitä olen saanut.

Kiitokseksi annoin Ikelle Suomi100 -juhlakonjakin. Suomenennätys on huikea juttu! Hatun otan pois koko päiväksi tänään!

….

Tällaista ei ole eduskunnassa ennen koettu. On toki kansanedustajia puhuteltu :), mutta ei koskaan tällä tavalla puhemies ole kiittänyt ja kunnioittanut! Ike!

Hieno päivä! Ja se huipentui ainutlaatuiseen puheeseen kun eduskunnan puhemies Maria Lohela piti upean puheen Ilkka Kanervalle täysistunnossa. Tällaista ei tietääkseni ole eduskunnan yli 100-vuotisessa historiassa ennen koettu. Oli hieno saada olla tässä hetkessä mukana ja aplodeille ei meinannut tulla loppua salin miltään laidalta kun koko eduskunta yhtyi onnitteluihin ja suosionosoituksiin. On olemassa vain yksi Ike.

Päivään mahtui myös pieni lounaspalaveri tulevista syksyn ja jo myös vuoden 2019 eduskuntavaaleistakin ja myös Valtiovarainvaliokunnan kokous. Nyt ilta Mikkolan Makasiinillä. Lopen Kokoomuksen perinteinen Kesäkokous ja samalla myös kuntavaalien karonka.

Kello 22.35 ja kotona. Hieno ilta Mikkolassa. Lopen Kokoomuksen porukka koolla ja hieman vanhan muistelua, mutta enemmän tulevan linjaamista ja pohtimista. Ja mikä parasta hyvää ruokaa ja hyvää seuraa. Meillä on aivan mahtava porukka ja ilo olla osa tätä joukkuetta.

 

Kommentit