Onnea 101-vuotias vapaa Isänmaa – Mitä itsenäisyys sinulle merkitsee?

Blogi, torstaina 06.12.2018

Tänään tasan 101 vuotta sitten Suomi itsenäistyi. Asemaamme vapaana ja itsenäisenä maana koeteltiin jo pian, mutta ne koettelemukset maamme kesti. Moni koti menetti isänsä, moni koti poikansa ja moni myös äitinsä ja tyttärensä. Uhraus oli kova ja suurin mahdollinen, mutta tärkein eli itsenäisyys ja vapaus säilyi. Kiitos heille kaikille ja heille, jotka laittoivat isänmaan asian kaiken muun edelle. Meidän tehtävä on huolehtia, että muistot siirtyvät tuleville polville ja ne eivät koska himmene. Lupaan itsekin sen.

Tänään juhlapäivä alkoi seppeleen laskulla kotikuntani Lopen Sankarihautausmaalle. Yksi tärkeimmistä ja kunniakkaimmista tehtävistä. Sen jälkeen juhla Jumalanpalvelus ja sitten juhlakahvit ja varsinainen juhla. Siellä sain pitää puheen juhlivalle Suomelle. Upea ja koskettava tilaisuus ja hetki. Kiitos kaikille.

Nyt jo Helsingissä ja kohta frakkia päälle ja kohti Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön Itsenäisyyspäivän vastaanottoa. Frakin sydämenpuoleisessa taskussa perinteen mukaan vaarini sotilaspassi ja veteraanimerkki ja mummini Lotta-merkki. Kiitollisena.

Hyvää juhlapäivää vielä kaikille! Niin ja tänään kaulallani vahvasti suomalaista Sisua. Nyrkkeilijä Mira Potkosen hanskasta nahkamestari Jyri Naskalin tekemä uniikki rusetti.

 

Kommentit