Onko tässä mitään järkeä?

Blogi, perjantaina 16.05.2014

Jokaisessa meissä taitaa asua jonkin sortin EU-kriitikko. Ainakin minussa. Ja isommaksi kuplaksi se kasvoi otsassa tässä pari päivää sitten kun kävin kevään ensimmäisellä kahvilla Kalamyllyllä. Ihastuttavan kesäpaikan ja kahvilan isäntä kertoi tuohtuneena, että kantatie 54:n varressa olleet erinomaisen hyvässä kunnossa olleet siniset opastetaulut oli pitänyt vaihtaa ruskeiksi. Syynä EU:n vaatimus yhtenäistää tienvarsiopsastus koko EU:n aalueella. Ja totta kai meillä Suomessa ihan koulupoikina ensimmäisten joukossa. Vai väittääkö joku, että Kreikassa ja Portugalissa tai Romaniassa jo kaikki opastetaulut ja liikennemerkit on harmonisoitu oikean värisiksi? En usko ikinä.

Siksi en ymmärrä sitäkään, että meillä täytyy vaihtaa lähes uudet ja erinomaisessa kunnossa olevat siniset opastaulut nyt ruskeiksi. Eikö järkevämpää olisi edetä niin, että kyltit päivitetään kun ne tulevat elämänsä päähän tai paikkojen opastetarpeet vaihtuvat? No ei meillä ELY-keskus on ryhtymässä toimenpiteisiin 31.7.2014 jos ei väriä ole muutettu.

Kalamyllylle joka on avoinna äitienpäivästä syksyyn koitui käyttökelpoisten opastetaulujen vaihtamisesta noin 4000 euron lasku. Sillä eihän niitä kuka tahansa saa vaihtaa tai edes kai tehdäkään. Ja todennäköisesti meillä on jo uusi virkakin perustettu ruskeiden opastetaulujen valvojista ja toinen virka vanhojen sinisten taulujen poiston valvojista.

Myönnän. Olen EU-kriittinen. Ja siksi lähetinkin maamme hallitukselle kirjallisen kysymyksen. Ja se kysymys kuuluu ihan yksinkertaisesti vain: Onko tässä mitään järkeä? Katsotaan mitä maamme hallitus vastaa.

Pari muistutusta vielä:

Huomenna lauantaina 17.5.2014:

Ravintolapäivänä
PALA KAKKUA LASTENSAIRAALLE
Pop-up kahvilani Derya Özgünin kanssa Riihimäellä Hämeenkatu 7 kello 10-14. Nyt siis herkuttelukin on hyve ja minulla jo tarjoilijan essukin valmiiksi silitettynä. Tervetuloa ja kahville hyvän asian puolesta.

Ilvesreitillä –
ILVESJUOKSU

Ja jos juoksututtaa niin huomenna 17.5. myös juostaa ensimmäinen Ilvesjuoksu. Olen hienon uuden tapahtuman suojelijana ja kannustan teitä kaikkia mukaan. Tavoitteena siis juosta arvokkaan Ilvesreitin polut jälleen näkyviin luontoon. Eli sinunkin jälkiäsi tarvitaan. Lisää tapahtumasta: www.relaa.com.

Ja sunnuntaina sitten lähiruokamarkkinat Riihimäen Graniitilla. Sinnekin kannattaa tulla.

Mutta nyt minä poika ympäristövaliokuntaan.

Kello 22.24 ja kotona iltaa. Tai oikeastaan ilta meni Riihimäellä rakentaessamme huomista popup kahvilaa Derya Özgünin ja Sakari Yrjö-Koskisen kanssa. Nyt paikat valmiina ja huomenna sitten tervetuloa mukaan nautiskelemaan.

Eduskunnassa tänään tiukat kokoukset. Ympäristövaliokunnassa jatkoimme energiatodistusasian läpikäyntiä. Ministeri lupasi lähettää esityksensä vanhojen omakotitalojen energiatodistusten vapaaehtoisuudesta EU:hun jo tänään. Toivottavasti vie nyt lupauksensa myös maaliin asti eli päätökseksikin. Pelkkä kirje ei vielä asiaa ratkaise. Itse toivon, että samaan aikaan valmistelemme myös korjauksia nykylakiin. Minusta on oikeus ja kohtuus muuttaa ainakin sähkön kerrointa ja maalämmön kohtuutonta kohtelua. Niiden parissa siis jatkamme vielä monta kokousta.

Päivällä myös hieman AMK asioita ja iltapäivällä vielä päätökseen lisäpaikat ammattikorkeakouluille ns. hakijaruuhkan perumiseksi. Esitys ja päätös löytyy nyt OKM:n sivuilta. Ja sitten vielä täysistunto ja äänestys hallituksen luottamuksesta ja keskustelua nuorten syrjäytymisestä. Tosin minulle puhemies ei puheenvuoroa antanut. Katsotaan jos ensi kerralla sitten taas.

Huomenna jatkamme. Ravintolapäivää. Nähdään!

Kommentit