Olisi syytä keskittyä oleelliseen – Toisia syyttelemällä ja painostamalla ei asiat etene

Blogi, maanantaina 24.09.2018

Hieman tai hieman enemmänkin surullisena olen seurannut viime viikonlopun leimakirveiden heiluttelua. On tuntunut taas siltä, että kovin ja paras kansanedustaja on se, joka sanoo kollegoistaan rumimmin ja kovimmin. Ehkä räikein pohjanoteeraus oli twiitti missä eräs kansanedustaja kuvasi hallituskumppaneitaan petturiporukaksi.

Surua lisäsi se, että samainen kansanedustaja vain muutama päivä aiemmin oli hakenut mediasta tilaa vetoamalla, että ”Toivomukseni on, että leimakirveiden heittely jäisi vähemmälle ja oppisimme aidosti kuuntelemaan toisiamme. Uskon, että maamme ihmisten hiljainen, asia- ja arvojärkevä enemmistö jakaa tämän toiveen. Onko se mahdollista…”

No ei ollut mahdollista edes hänen itsensä kohdalla. Otsikon saatuaan leimakirves oli jo korkealla omassa kädessä.

Niin surullista ja vastenmielistä.

Tänään aamulla ennen seitsemään oli jo puhelin soinut seitsemän kertaa. Turun saariston poliisi- ja viranomaisoperaatio puhutti ja haluttiin myös minun kommentteja. En tuota kyseistä Airiston Helmen tapausta kommentoi, mutta maanomistustilanteita olen kommentoinut ja jatkan työtä sen eteen, että tällaisilta paikoilta ei maita myydä kenellekään.

Päivällä työlounas liittyen tuleviin eduskuntavaaleihin ja Riihimäen Timon Kahvilaan yhdessä Riihimäen Kokoomusnuorten puheenjohtajan Lilli Lindblomin kanssa. Lilli tulee vastaamaan tästä kahvilasta ja sen valmistelu on jo hyvässä vauhdissa, vaikka vaaleihin vielä on pitkä matka.

Illalla sitten vielä Lopen kunnanvaltuuston kokous. A-Studioon myös soiteltiin liittyen maanomistuksiin, mutta nyt kotikunnan asiat tv-keskustelun edelle. Viisi tuntia kävimme valtuustomme kanssa läpi ensi vuoden talousarvion valmistelua ja hieman myös investointeja. En tätä kokonaisuutta nyt tämän laajemmin käy vielä läpi sillä asia on nyt lautakuntien käsittelyssä. Annetaan sinne työrauha ja hallitus aikanaan sitten saa esityksen itselleen ja joulukuussa valtuusto kokonaisuuden päättää.

Huomenna sitten taas valtakunnan asioiden parissa.

Kommentit