Olen jo perillä.

Blogi, lauantaina 07.05.2016

Eilen kirjoitin Kansallisena Mökkipäivänä kuinka mökkeily työllistää maassamme jopa  60 000 suomalaista ja pitää osaltaan koko maatamme elinvoimaisena. Toinen mikä pitää hyvin rattaitamme pyörimässä on kotimaan matkailu. Maamme matkailusta suurimman osa muodostaakin edelleen kotimaan matkailu ja reilusta 20 miljoonasta rekisteröidystä yöpymisestä yli 14 miljoonaa on kotimaisten yöpymiä (2013). Matkailu työllistääkin maassamme 140 000 työntekijää ja mikä erityisen arvokasta ja hienoa nuoria alle 26-vuotiaita heistä on noin kolmannes. Matkailu antaakin monelle nuoremmelle sen ensimmäisen kosketuksen työelämään ja jää monelle myös elämäntyöksi.

13173996_10154189201586670_7089973812668671383_n

Kylypylä Flamingo Vantaalla kauppakeskus Jumbon yhteydessä ja hienon SokosHotel Solon vieressä on yksi maamme hienoimmista kylpylöistä lapsiperheille! Suosittelen!

Jos rakennusala on nyt viime aikoina pitänyt maamme taloutta edes hieman myönteisesti väreilevänä niin matkailu- ja ravintola-ala on yksi harvoista maamme potentiaalisista kasvualoista. On arvioitu, että seuraavan kymmenen vuoden aikana alalle voisi syntyä jopa 30 000 uutta työpaikkaa.

Kotimaan valitseminen matkakohteeksi on siis maamme elinvoimasuutta ja työllisyyttä kohottava valinta. Onkin hyvä pysähtyä matkakohdetta pohtiessa katsomaan mitä löytyy aivan läheltä tai ainakin koti Suomesta. Yhden pääsiäisen juuri vietimme kotoamme vain 50km päässä Hämeenlinnan Aulangolla. Ei tarvinnut mennä kauaksi ollakseen lomalle ja nauttiakseen upeasta luonnosta, kylpylästä ja hienosta perhehotellista. Ja aika usein lomakohteeksi olen itse valinnut oman suosikkini Vanajanlinnan ja myös monta muuta kohdetta Päijät-Hämeessä ja Kanta-Hämeessä. Matkailu työllistää itseasiassa toiseksi eniten esimerkiksi meillä täällä Kanta-Hämeessä. Ihan läheltä löytyy paljon ja juuri pääsiäisen vietimme nauttien ihan oman rakkaan kotikuntamme Lopen luonnosta ja kevättalven rauhasta.

Nyt Äitienpäivän kohteeksi valitsimme lomapaikan myös vain vajaan tunnin ajomatkan päästä kodistamme. Kylpylä Flamingo ja sen kiva Break SokosHotel tarjoavat lapsiperheelle paljon tekemistä ja kokemista. Kylpylän lisäksi lähellä hauska lasten SuperPark ja paljon muuta. Ja eihän tästä olisi kuin kivenheitto Helsinkiinkään. Mutta sinne emme nyt mene vaan nautimme Vantaasta.

Vantaan SuperPark vastaa hienosti haasteeseen tunti lisää liikuntaa lasten päivään. Taisi tulla kolme...

Vantaan SuperPark vastaa hienosti haasteeseen tunti lisää liikuntaa lasten päivään. Taisi tulla kolme…

Kotimaisen matkakohteen valitseminen ulkomaisen matkakohteen sijaan näkyy monessa. Yksi kotimaan matkailuun käytetty euro tuo 56 senttiä muille toimialoille. Esimerkkiksi nelihenkisen perheen matka Lappiin jättää maahemme keskimäärin 700 euroa verotuloja eri toimialoilta. Ulkomaille suuntautuvasta matkasta jää Suomen valtiolle ja kunnille verotuloja vain murto-osa tästä.

Hauska siis huomata miten paljon Suomessa on tekemistä ja kokemista. Voi vain todeta, että  ”Olen jo perillä”. Huomaa sinäkin, että ilman pitkää matkustamista ”Olet jo perillä”.

Nyt siis ladataan akkuja ja pidetään pieneltä osaltamme rattaita pyörimässä. Olemme jo perillä.

 

 

Kommentit