Oitin Markkinoilla kiiteltiin tieremontteja – ”Nyt ne loppuivat kuin seinään ja lisää veroja vaan autoilijoille”

Uutiset, lauantaina 01.08.2020

Kuun vaihtuminen heinäkuusta elokuuksi avasi myös suurempien tapahtumien järjestämisen Suomessa. Kesältä oli peruttu kaikki kesä- ja markkinatapahtumat ja nyt elokuulla lähdettiin purkamaan ruuhkaa. Heti uuden kuun avauspäivänä Hausjärven Lions Club järjesti Oitin Markkinat ja kauniissa säässä väkeä oli paljon liikkeellä. Torialueella kuitenkin oli huolehdittu hyvin turvaväleistä ja myös käsihygieniasta. Kättelyt ja halaukset jätettiin vielä odottamaan.

-Oli kyllä todella mukava päästä jo toreilla ja turuille. Kesä on todellakin ollut erilainen, kun markkinat, toritapahtumat ja valtaosa myös kesätapahtumista jouduttiin koronan takia perumaan. Tänään tuntuikin Oitissa, että vähän oli sellaista markkinapatoumaa itse kullakin, kertoi kansanedustaja Timo Heinonen ajellessaan Oitista kohti Karkkilaa.

Heinonen oli Hausjärven Kokoomuksen teltalla iltapäivällä yhdessä kolleegansa kansanedustaja Elina Lepomäen kanssa. Väkeä kokoomusteltalla riittikin.

-Väkeä oli paljon liikkeellä ja keskustelunaiheitakin riitti. Monet tulivat vielä kiittelemään mm. Selänojantien ja Puujaantien peruskorjauksia joille viime vaalikaudella lopulla sain vielä remonttirahan järjestymään. Tarpeita Hausjärvelläkin olisi vielä vaikka kuinka ja muutama harmittelikin, kun tieremontit päättyivät hallituksen vaihtumiseen. Nyt tänään vielä samanainen hallitus korotti bensa- ja dieselveroa koko 2000-luvun suurimmalla kertakorotuksella. Veroja siis kerätään liikenteeltä ja autoilijoilta lisää ja luulisi, että siitä nyt remonttirahaa löytyisi tälläkin vaalikaudella maaseudunkin teille. Lupasin pitää näitä teitä nyt syksyllä esillä, kun ensi vuoden määrärahoja käsitellään, kertoi Heinonen.

Keskusteluja oli käyty myös Kokoomuksen avauksesta ulottaa ansiosidonnainen työttömyysturva kaikille työntekijöille sekä verotuksesta ja EU:n elpymisrahastostakin. Myös työllisyys oli puhuttanut useammassa keskustelussa ja huoli myös maaseudun terveyspalveluista.

-Tuntui siltä, että nyt huolia ihmisillä oli normaalia paljon enemmän. Ehkä tämä koronakevät ja -kesä niitä lisänneet, mutta myös tuntui usemapia huolettavan myös nykyisen vasemmistohallituksen ja keskustan politiikka. Pettymys keskustaan vasemmistohallituksen tukipuolueena tuli keskustavoitteisessa Hausjärven kunnassa yllättävän vahvasti esille.

 

Kommentit