Nyt vanhaa rouvaa suosittelevat jo katsastusmiehetkin – Museoautot vapautumassa kokonaan määräaikaiskatsastuksista

Blogi, perjantaina 20.07.2018

Tänään oma kesäautoni pääsi sitten katsastusmiesten syyniin. Museoautotarkastajat kävivät Madamen tarkasti kohta kohdalta läpi ja myös auton historian ja lopulta vuoden 1970 Kupla sai museoautopuollon pistein 3/4.

Auton osti aikanaan Vaasassa tehtaanjohtaja Ralf-Erik Klockars. Nyt auto jälleen vahvassa loistossaan vuosiaan kunnioittaen. Hauska ajatella, että arvostetulla tehtaanjohtajalla ja toimijalla oli tämä auto aikanaan omana käyttöautonaan.

Museokuntoon auto saatiin automaalari Timo Ahosen ja kunnostuksesta vastanneen Niilo Kokkarisen johdolla. Niilo teki hienoa työtä ja loppusilaus sitten Madamelle tehtiin yhdessä Kormun Harvardin pajalla.

Nyt auto siis museotarkastettu ja kun paperit saan muutaman viikon päästä niin sitten leiman kautta virallisesti museoautoksi. Näin hienon auton hieno historia saa jatkoa.

Tässä vaiheessa on hyvä myös päivittää tiedot harrasteajoneuvorekisteristä ja -luokasta. Aamulla liikenneministeri Anne Bernerin kanssa aiheesta olimme yhteydessä ja homma etenee. Katsotaan jos saataisiin sekin esitys eduskuntaan vielä loppuvuoden aikana Trafin valmistelun kautta. Ja myös museoautojen katsastusuudistus etenee. Syksyn aikana viedään maaliin esitys minkä myötä museoautot vapautetaan kokonaan näistä ns. määräaikaiskatsastuksista. Eli jatkossa tämä museotarkastus ja sen jälkeinen katsastus riittävät eikä vanhoja autoja sen jälkeen tarvitse enää lainkaan katsastaa vaan pitää tieliikennekunnossa koko ajan. Näinhän se toki tavallaan on myös muidenkin autojen kohdalla vaikka usein törmää tai kuuleekin sitä miten auto laitettiin katsastusta varten kuntoon 🙂

Mukava päivä vanhojen autojen parissa. Niilon tallilta myös tulossa lähes ainutlaatuinen Ford Prefect vuosimallia 1939. Malttakaahan hetki odottaa niin näette tienpäällä hänetkin.

Iso kiitos vielä Niilolle!

Huomenna sitten Kesäkiertueeni jatkuu kun vuorossa Rengon Jaakonmarkkinat ja Mikkolan Suoramyynnin Kesämarkkinat! Nähdään!

Kommentit