Nyt tarvitaan päätöksiä.

Blogi, maanantaina 26.08.2013

Pääministeri Jyrki Kataisen Heureka Forumin viesti oli selvä. Nyt tarvitaan päätöksiä. Kataisen uuden ajan laaja-alainen keskustelutilaisuus oli tähän aikaan erittäin osuva. Jo sinänsä on vahva signaali sekin, että samaan ”pöytään” saatiin viitisenkymmentä keskeistä vaikuttajaa niin politiikasta kuin työelämästäkin. Ja niin hallituspuolueista kuin oppositiostakin. Katainen on pitkään peräänkuuluttanut keskustelua vastakkain asettelun ja ideoiden tyrmäämisen sijaan ja sitä Heureka Forum nyt tarjosi. Päivä tarjosi paljon uusia ajatuksia ja keskustelut olivat pääministerinkin luonnehdinnan mukaan sävyltään positiivisiä, arvostavia ja ”jossakin määrin uteliaita”.

Heurekan avauspuheenvuorot käyttivät professori Sixten Korkman ja Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen. Viesti oli selvä ja uskoisin, että tietoisuus maamme alati vakammasta tilanteesta tuli entistä kirkkaammaksi. Heureka Forum avasi nyt tärkeän viikon ja tällä viikolla budjettiriihestä pitää saada ulos ratkaisuja joilla maamme taloutta tasapainotetaan ja velkaantumista taitetaan. Ja siihen avainsana on työ.

Huomenna sitten jälleen yksi yritysvierailu. Revelations on mielenkiintoinen hämeenlinnalainen yritys. Josta huomenna vierailuni jälkeen lisää. Jos tuo työ oli tänään ratkaisu niin voisi todeta tuon yrityksen osalta, että työ ja korkea osaaminen.

 

Kommentit