Nyt se on käynnissä. Kaksi viikkoa VAIN SUOMALAISTA ruokaa!

Blogi, perjantaina 01.03.2013

Nyt se on käynnissä. Kaksi viikkoa VAIN SUOMALAISTA ruokaa!

Kampanjamme käynnistyi siis kuun vaihtuessa. En olisi ikinä uskonut viikko sitten kun idean tempauksesta sain, että tämä lähtee näin liikkeelle. Mukana nyt jo muutamaa vaille 2000 hyvän suomalaisen ruuan ystävää ja mitä erilaisempia juttuja luvassa. Jussi Lähde on mukana ja tekee kaksiviikkoisestaan blogia Aamulehteen, mukana on myös Miss Suomi Sara Sieppi, lukuisia muita julkisuuden henkilöitä, kymmeniä suomalaisen ruuan tuottajia, ruokatehtaiden edustajia ja ennen muuta valtavasti hyvän suomalaisen ruuan ystäviä. Ja aika upea oli myös se, että esimerkiksi Amica lounasravintolaketju otti haasteemme vastaan ja lupasi lisätä tietoa ravintoloidensa ruuan alkuperästä. Askel siis parempaan suuntaan.

Kaksi seuraavaa viikkoa siis syömme vain suomalaista ruokaa. Ei siis riitä, että ruoka on tuotemerkiltään suomalaista tai edes Suomessa tehtyä vaan sen pitää olla tehty suomalaisista raaka-aineista. Kannattaa muuten olla erityisen tarkkana leipien kanssa. Ei kovin montaa sellaista leipää marketeissa ole joissa kyljessä olisi tietoa jauhojen alkuperästä. Muutamia sentään on ja etsitään lisää. 

Itse eilen hain kaupasta hyvää Suomesta. Valion maitotuotteita ja Atrialta ensimmäiset aamupalat. Kumpikin merkki aina takuuvarmasti suomalaista.

Vielä ehdit sinäkin mukaan. Ota haaste vastaan. Tästä pari seuraavaa viikkoa syömme vain suomalaista ruokaa.

(Tämän kaksi viikkoa kirjoitan Vain suomalaista ruokaa -osuudet tänne blogiini kursivoituina ja lihavoituina. Muut blogiosuudet normaalilla tekstityypillä.)

Tänään myös tasan vuosi siitä kun Tasavallan presidenttinä aloitti Sauli Niinistö. Se oli merkittävä ja hieno päivä viime vuonna ja minusta mennyt vuosikin ollut sellainen. Vahvaa osallistumista ja vaikuttamista ja uudenlaista tapaa toimia niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Arvostan suuresti.

1.3. on myös muutenkin minulle tärkeä päivä. Tulin muuten tuona päivänä isäksikin. Se se vasta jotain onkin. Mutta nyt kuitenkin töitä kohden. Eduskunnassa odottaa kasa töitä.

Klo 12.27 ja tässä odottelen hetken täysistunnon alkua. Aamusta erittäin mielenkiintoinen tapaaminen liittyen Sakon tulevaisuuteen Suomessa ja hieman muuhunkin. Vieraanani eduskunnassa Sakon omistavan Beretta-konsernin italialainen johtaja ja Sakon tehtaan johtoa Riihimäeltä. Tästä asiat tulen jatkossa kirjoittamaan ja olen kirjoittanut jo ennenkin. Ja varmasti palaan aiheeseen viikonkin päästä kun menen perussuomalaisten Jussi Niinistön kanssa vierailulle Sakon tehtaalle. Silloin tarkoitus tutustua rynnäkkökivääreihin joita voitaisiin tehdä Suomessa. Tapaamisen jälkeen ulkoasiainvaliokunnassa pitkä kuuleminen Venäjän nykytilanteesta ja myös tulevaisuudesta.

Nyt takana jo ensimmäinen Vain suomalaista -ruokailu eduskunnan ruokalassa. Onnistui, mutta aika heikosti. Liha onneksi suomalaista ja perunakin, mutta salaattipöydässä Amicalla vain tarjolla kurkkua ja porkkaraastetta suomalaisena – kaikki salaatit ja muut siis tuotitavaraa. Toivottavasti kampanjamme saa lisää painetta tähänkin. Kannustan teitäkin vaatimaan omalla työpaikallanne ainakin tietoa siitä mistä ruoka ja leipä ja muut tulevat.

Mukava päivä takana ja voi taas sanoa, että ei nämä päivät todellakaan samanlaisia tässäkään työssä ole. Eduskunnassa kun valot sammutettiin suuntasin vielä taiteilija Netta Tiitisen uuden näyttelyn katsomaan hieman ennakkona. Viisasten kivet -näyttely on maalikuun ajan esillä Helsingissä, Galleria Contempossa. Kertakaikkisen upean näyttelyn on Netta jälleen tehnyt ja kannattaa todellakin mennä pian katsomaan jos omaan kotiin haluaa. Hieman uudenlaistakin ja näyttää siltä, että tämä taiteilija onnistuu ja osaa yllättää joka näyttelyssä ja kerta toisensa jälkeen. Täältä voitte hieman kurkata lisää: Taitaitelija Netta Tiitinen.

Sitten Helsingistä kotiin ja tänään iltaa perheen ja ystävien kanssa. Syntymäpäiväjuhlaa siis.

 

Kommentit