Nyt se on haudattu sinne toimimattoman pytyn viereen – Kepeät mullat jätevesiasetukselle

Blogi, maanantaina 03.04.2017

Tänään se päivä sitten lopulta koitti, että saimme sen rumasti sanottuna pas**lain kuopattua. Sinne se laitettiin huijareiden myymien toimimattomien puhdistuspyttyjen viereen maan alle. Tai ainakin kuvainnollisesti. Kepetä mullat siis jä­te­ve­sia­se­tukselle.

Kuvituskuva

Asetuksen hulluuden siis kumottiin pitkän väännön ja taistelun jälkeen. Nyt siis enää ranta-alueilla ja pohjavesialueilla vaaditaan jätevesiremontteja ajallaan ja sen myös hyvin ymmärtää. Kuka nyt haluaisi edes omaa järkeään, lampeaan tai saatikka juomavesikaivoaan pilata.

Mutta nyt enää ei kalliita järjestelmiä vaadita pieniltä mummonmökeiltä eikä kuivanmaan kiinteistöiltä. Ne voidaan jatkossa tarvittaessa tehdä muiden remonttien yhteydessä milloin se onkin järkevää.

Ranta- (100m vesistöstä) ja pohjavesialueilla jätevesiremontti pitää olla valmis 31.10.2019 mennessä. Muualla remontin ajankohdan voi siis valita itse. Rantasauna ei kantoveden kanssa myöskään remontteja kaipaa vaan uusi jätevesisääntely sallii vähäisten pesuvesien imeytymisen maahan. Veteen niitäkään ei tietenkään saa laskea.

 

Myös ranta- ja pohjavesialueilla jätevesiremontille on mahdollista hakea myös jatkoaikaa, kun ympäristökuormitus on vähäinen.

Jatkossa siis aina kun mökin remontteihin haetaan rakennus- tai muu vastaava lupa niin oman kunnan rakennustarkastaja arvioi erikseen remontin tarpeellisuuden. Remontin saa totta kai tehdä aiemminkin, mutta velvoitetta siihen ei enää tästä päivästä eteenpäin ole.

Taidan ottaa ison lasillisen puhdasta pohjavettä maalaisjärjen työvoitolle!

…..

Hämeen eläkeläisjärjestöjen neuvottelukunnan tapaamisessa Aino-Kaisan kanssa! Hyvä viikon avaus tärkeistä asioista.

Tänään päivä alkoi Riihimäellä Hämeen eläkeläisjärjestöjen neuvottelukunnan tapaamisella. Laurellilla oli paikalla hämäläiset eläkeläisjärjestöt ja kanssani kollegani Aino-Kaisa Pekonen. Hyvä ja antoisa keskustelu ja tapaaminen mm. tulevasta sotesta ja vanhuspalvelulain nykytilasta.

Anni Puntilan vaalikahveilla tänään Hämeenlinnassa. Anni oli aikanaan mun avustajanani eduskunnassa ja nyt ehdolla Hämeenlinnan valtuustoon!

Äänestämässäkin kävin…

Ja sitten täysi tupa Lopen Kuntavaalikahvilalla ja siellä Lopen Kokoomuksen kevätkokous.

Riihimäeltä sitten pariin tapaamiseen Hämeenlinnaan ja illansuussa vielä kahvihetki entisen avustajani Anni Puntila Kuntavaalikahveilla ja sitten illalla Lopen Kokoomuksen kevätkokous.

Kokoomuksen kokouksessa hyvin väkeä ja vilkasta keskustelua. Kokoomus vahvisti yhteisen päätöksemme siitä että haluamme etsiä ratkaisua saada loppilaisille lääkäripalvelut ja Lopella tavalla tai toisella. Myös jaimme yhteisen huolemme siitä että Lopella ei ole riittävästi ikäihmisten hoivapaikkoja tuleville vuosille. Voi olla tarpeen että uusi valtuusto tekee ensi töikseen päätöksen lisäpaikkojen saamiseksi kuntaan. Kokoomus haluaa varmistaa, että 2019 eteenkin päin Lopella on jokaiselle loppilaisille hoivapaikka ja tällä hetkellä tilastot näyttävät että ilman lisäpaikkoja ei näin kunnassamme ole.

Ennen kevätkokousta kokoontunut Lopen Kokoomuksen hallitus päätti myös jakaa ensimmäisen tämän vuoden stipendin ja sen kohteeksi päätettiin Lopen Musiikin tuki ry ja Lopen Lapsi- ja Nuorisokuoron kuoromatka Hämeenlinnaan Sulasolin kesän suurille laulujuhlille. Toinen stipendi päätetään myöhemmin.

Nyt kello 20.16 ja kotona jälleen. Iltaa nyt perheen kanssa ja huomenna sitten eduskuntaan ja illalla Benin kanssa kuntavaalikierroksellemme Riihimäelle ja Lopelle! Nähdään!

Kommentit