Nyt se kesän kesälomaviikko

Blogi, keskiviikkona 07.08.2013

Tänään aamusta aikaisin matkaan ja viikon irtiotto vielä ennen kuin eduskunnan arki alkaa. Kesäkokousta ja muutamia muita kokouksia edessä ja niitä ennen on ollut hyvä napata hieman omaa aikaa.

Turkkiin ihastuimme viime vuonna ja päätimme, että tänne palaamme. Antiikin Side kohteena ja lämpöä ja aurinkoa ainakin riittää. Ja Turkissa ihmiset todella ystävällisiä ja palvelu hyvää ja ruoka erinomaista. Ja aurinko kuvaa ja pilvistä ei tietoakaan.

Tämän seuraavan viikon siis menen vain tunnelmakuvilla ja lyhyillä ajatuksilla ja kommenteilla täältä. Ensi viikolla sitten palaan askelmerkkeihin tarkemmin.

Muuten yhden ajatuksen tässä ajattelin kuitenkin keskusteluun heittää. Olisiko kuitenkin Suomessakin järkevää siirtää ns. koulujen kesälomia alkamaan esimerkiksi juhannuksen alta ja jatkumaan aina elokuun lopulle. Se tarkoittaisi toki muutoksia niin armeijaan sisäänastumisaikoihin kuin toisenasteen ja korkea-asteenkin koulutukseen. Mutta tavoitetan tulisikin olla se, että myös yliopistoihin pääsisi joustavammin sisään eikä vuodessa olisi enää ”pakko” pitää kolmea kuukautta tai jopa enempääkin taukoa opinnoissa. Kesälukukausi yliopistoihin olisi tässä myös helpolla toteutettavissa. Mutta avataan keskustelu tästä ja katsomaan minkä vastakaiun huutoni saa. Ei siis laiteta loma-Suomea vielä parhaan kesän aikaan kiinni.

Kommentit