Eduskuntaan. Ja Anni Puntilakin tulee!

Blogi, tiistaina 06.08.2013

Eduskuntaan. Ja Anni Puntilakin tulee!

Hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Tai ainakin sanonta sanoo niin vaikka kuulemma huopatossutehtaalla onkin oikeasti aikamoinen mekkala. Siis tiedätte mitä tarkoitan ūüôā

Tänään eduskunnassa aloitti uusi avustajani hämeenlinnalainen Anni Puntila. Anni oli jo 2011 vahvasti mukana eduskuntavaalikampanjassani ja nyt sitten hän liittyi myös tiimiimme eduskunnassa. Nuoresta iästään huolimatta Annilla on vahvaa kokemusta niin Hämeenlinnan kunnallispolitiikasta kuin puolueemmekin toiminnasta. Paraikaa hän toimii mm. Hämeen Kokoomuksen varapuheenjohtajana ja pitkään myös eri tehtävissä Kokoomusnuorissa. Ahkera ja aikaansaapa osaaja. Ja arvostan myös todella hänen osaamistaan maaseutu- ja maatalousasioissakin. Opinnot maa- ja metsätaloustieteellisessä ei siis ole lainkaan pahaksi työssämme suomalaisen ruuan ja lähiruuan eteen.

Pitkäaikainen poliittinenavustajani Tiina Seppälä jatkaa nyt maisterivaiheen opintoja yliopistolla täysipäiväisesti. Tarkoitus niin, että Tintti palaa takaisin duuniin ensi kesänä. Ja jatkaa sinnekin asti mukana tiimissämme. Sellaista osaamista mitä ei mistään saa.

Mutta hienoa, että Anni tulee tai tuli nyt vahvistamaan joukkuettamme. Tästä on hyvä jatkaa uuteen vuoteen eduskunnassa. Tänään käynnistyi vuoden 2014 budjetin laadinta VM:ssä ja Jutta Urpilaisen vetämät neuvottelut jatkuvat huomenna sitten valtioneuvoston linnassa. Urpilaisen esityksen pitäisi olla valmis sitten tämän viikon perjantaina ja ensi viikolla työstäminen jatkuu sitten muiden ministeriöiden kanssa. Budjettiriihi on kuun lopulla 28.-29. elokuuta.

Mutta nyt siis sorvin ääressä.

….

Kello 17.59 ja työpäivä eduskunnassa takana. Asiat hoidettu tältä päivältä ja nyt pakkaamaan. Huomenna suuntaamme hieman lomalle vielä eli kesän ainoa lomaviikko alkaakin keskiviikosta. Palailen täällä blogissa lyhyesti joka päivä, mutta hieman lomatunnelmissa kuitenkin.

Ensimmäiset viestit valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen budjettiesityksestä ovat kaksijakoisia. Urpilainen totesi tänään, että ”yhteiskunnan rakenteellisia uudistuksia pitää vauhdittaa”. Näitä ratkaisuja on nyt syytä saada aikaan elokuun aikana. Keskusteluun nousee varmasti työurat, opintoajat ja myös sosiaaliturvan uudistaminenkin. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori kiteytti tilanteen minusta varsin hyvin toteamalla, että ”Budjettiriihestä tulee vaikeiden aikojen rakenneriihi. Koska mittavaan elvytykseen ei ole varaa ja koska budjetin päälinjat on lyöty pääosin lukkoon jo keväällä, on budjettiriihessä hyvä tilaisuus keskittyä rakenteellisiin uudistuksiin”. 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistökin otti keskusteluun osaa. Muistan hyvin kuinka jo 2007 hän toppuutteli ”jakovarakeskustelua” ja totesi, että mitään jaettavaa ei ole jos sitä ei joka vuosi tehdä uudestaan. Niinistö oli niin oikeassa kuin oikeassa voi olla ja se mahdollisuus silloin hukattiin. Nyt tasavallan presidentti muistutti, että nyt maamme elää joka vuosi yli varojen. Hän totesi saman kuin minäkin täällä, että on utopististä odottaa, että talouskasvu korjaisi maamme taloustilanteen.

Niinistö toisti, että 2000-luvulla elintasoa luotiin maailmanlaajuisesti keinotekoisesti velkarahalla eli velkaantumalla. Hänen mukaan nyt ”pitäisi vakavoitua eikä antaa silmien sumentua uudelleen”. Tässä on viisautta jälleen enemmän kuin paljon ja siinäkin, että ”kotimainen elvytys ei pelasta ainakaan maailmantaloutta, josta Suomi on hyvin riippuvainen”.

Toivotaan, että tämä nyt otetaan edes kuuden vuoden jälkeen todesta ja vakavasti.

Huolestuneena kuuntelin Urpilaisen linjauksia siitä, että veroratkaisuja ei enää voitaisi uudelleen tarkistella. On todella vaarallista jos nyt tehdään sellaisia virheratkaisuja jotka syövät työpaikkoja vielä matkailualaltakin perinteisen teollisuuden rakennemuutoksen lisäksi. Ja samalla menettäisimme lukuisia kuljetusalankin työpaikkoja. Tässä meidän tulee vielä jatkaa keskustelua ja etsiä ratkaisu jossa ei näennäisellä toimenpiteellä saada aikaan isoa menetystä. Kokonaisuutta on nyt siis syytä katsoa vakavasti.

Eli työtä vielä on ja pidetään nyt katse tiukasti talouden tasapainottamisessa ja siihen parhaiten purevassa työpaikkojen luomisessa. Elämme ratkaisevan tärkeitä aikoja.

 

 


Kommentit