Nyt ei pitäisi ainakaan koirien haukkua – Agilityliiton valtionapu tänään VLN:n käsittelyssä

Blogi, torstaina 05.02.2015

Tänään käsittelimme Valtion Liikuntaneuvostossa pöydälle jätetyn asiakohdan mikä koski vanhoja ja uusia liikuntajärjestöjä ja niiden valtionapuja. Edellisessä kokouksessa jo esitin Agilityliitolle mukaan pääsyä pitkälle listalle ja tänään uusi esitykseni. Tänään esitykseni saikin kannatuksen perussuomalaisten Kike Elomaalta ja näin saamme asian jo äänestykseen. Äänestyksessä kuitenkin enemmistö äänesti Agilityliiton tukea vastaan. Mutta periksi emme anna. Lupaan vielä puhua asian lopullisesti päättävän urheiluministeri Carl Haglundin kanssa ja pidetään asia siis liikkeessä.

Pitkä lista tänään muita hyväksyttiin esityksessä eteenpäin vietäväksi. Valtaosa näistä jo vanhoja tuensaajia ja mukana myös mm. koirapuolelta jo Valjakkourheilijoiden liitto. Eli koiraurheilu on hyväksytty jo mukaan aiemminkin ja myös niin kuin aiemmin täälläkin kerroin niin valtio tukee jo nyt Agility-hallien rakentamista urheilu- ja liikuntarahoista. Ja kannattaa katsoa hieman sitä myös mikä meitä suomalaisia liikuttaa. Niin koirat jo yleensäkin saavat aamuisin, päivisin ja iltaisin monen sellaisen liikkeelle ja lenkille joka muuten jäisi sohvalle ja kodin lämpöön, mutta Agility urheiluna liikuttaa myös koko ajan kasvavaa joukkoa koiria, mutta myös koirien omistajia. Ja mikä hienointa vauhdissa mukana niin noin 10-vuotiaita lapsia kuin yli 80-vuotiaita ikäihmisiäkin. Laji siis kasvaa kovaa vauhtia.

Mutta työ siis jatkuu. Nyt koirat ainakin tietävät ketä ei kannata haukkua, totesi kaverini kun kokouksesta pois tulin. Niinpä.

Mutta kello 10.17 ja nyt jälleen turvatiloihin ja Puolustusvaliokunnan kokous suojattujen ovien ja seinien takana.

….

Kello 20.41 ja pääministerin virka-asunnolta juuri kotiin. Tänään ilta siis Kesärannassa ja huomenna sitten asiat julki. Kello 9.30 eli siihen asti vielä asiat salkussa. Mutta uskoisin, että huomenna tulee uutisia ja vilkasta keskusteluakin. Palataan siihen.

WP_20150205_007

Eduskunnassa tänään valiokunnat ja nekin salaisilla leimoilla ja sen jälkeen kokoomuksen työvaliokunta ja kyselytunti ja täysistunto jne. Aikamoinen päivä tämäkin siis. Voisi sanoa, että sellainen aika tavallinen kansanedustajan työpäivä, jos tässä työssä joskus tavallisia päiviä on.

Kangasalta oppilaskunnan hallitus vieraanani.

Mutta melkein voi sanoa, että ei päivää tai ei ainakaan viikkoa ilman koululaisvierailua. Tänään sain vieraakseni opiskelukaverini, nykyisin rehtorin, Jyrki Taipaleen koulun oppilaskunnan hallituksen. Mainio porukka jälleen ja hyviä kysymyksiä minulle työstäni ja myös muustakin. Viidensadan lapsen koululta sain lahjaksi myös hienon Kangasalan kuvakirja ja mitä parasta koulun bändin levyn. Sellaiset lahjat aina parhaita. Huomenna kotimatkalla laitetaan autossa soimaan. Kiitokset siis vielä Jyrkille ja muille aikuisille ja ennen muuta upeille lapsille ja nuorille. Teette hienoa työtä suuren Suoraman koulunne hyväksi oppilaskunnan hallituksessa. Se on teidän koulun eduskunta 🙂

Mutta nyt kello jo 20.47. Huomenna myös hieman uusia mediauutisiakin minun osaltani. Aloitan jotain uutta. Mutta sekin julkaistaan vasta huomenna aamupäivällä.

Kommentit