Nyppy täys 100 nyppy 2 vasen eri, huomio nyppy 2 risteys vasen hidas.

Blogi, keskiviikkona 31.07.2013

Neste Oil Rally käynnistyy tänään Jyväskylässä. Vauhdikas loppuviikko siis minulla tiedossa ja suuntaan Keski-Suomeen jo tänään aamusta. Yli kymmenen vuotta sitten tartuin ensimmäisen kerran mikin varteen Jyskälän MM-rallissa ja siitä lähtien yhtä kisaa lukuunottamatta on rallit menneet töissä eli selostus- ja kuulutushommissa. Tänä vuonna kalenterini on poikkeuksellisen täysi. Hoidan käytännössä kaikki rallin yleisöselostukset niin Killerin Super-erikoiskokeella kuin pikataipaleidenkin varsilla. Ehkä eniten odotan jälleen Sorateiden GrandPrix huipennusta eli Ouninpohjan erikoiskoetta ja sen Kakaristoa. Siellä on jotain sellaista mitä ei voi sanoin kokea ja sellaista mikä täytyy itse kokea. Suosittelen.

Nyt vielä aamun viimeiset pakkaukset ja matkaan. Illalla työt rallissa alkavat ja ohjelmassa mm. liikenneturvallisuuskampanjaan suomalaisten tähtikuskien kanssa, Rally Hall of Famenin uusien legendojen mukaan kutsuminen ja loppuhuipennuksena Ruuhimäen aika-ajon jälkeen rallin lähtöpaikkojen valinta. Siinä sitä mukavaa yhdeksi illaksi.

Tervetuloa siis Keski-Suomeen MM-rallin pariin ja pääseehän vauhdin hurmaan myös täällä Hämeessäkin kun ralli heti huomenna suuntaan kohti Päijät-Hämettä. Muistetaan jälleen kerran vastuullisuus myös rallia seuratessamme. Ehto yksi on se, että kaiken mitä metsään jaksamme kantaa jaksamme kantaa sieltä myös pois. Ja vielä tärkeämpää on muistaa turvallisuus kaikessa. Valitaan katselupaikat huolella järjestysmiesten ohjeita noudattaen ja ollaan valppaina koko ajan. Pidetään huolta perheen pienimmistä, läheisistä, muista rallin ystävistä ja tietenkin itsestä. 

Nautitaan Sorateiden Grand Prixtä. Hanaa ja ei nostella.

Ensimmäinen päivä takana. Tänään juonnettu jo mm. Rallyn Hall of Famenin tilaisuus, missä tähtien kerhoon kutsuttiin Tommi Mäkinen, Andrew Cowan ja Björn Waldegård. Sen jälkeen hieno FIA:n ja AKK:N Action for Road Safety -tilaisuus ja lopuksi MM-rallin lähtöpaikkojen valinta. Takana siis jo aika-ajo ja huomenna tositoimiin myös kilpailussa. Ruuhimäen aika-ajon nopein oli Mikko Hirvonen, mutta minun veikkaukseni lopputulokseksi lauantai-illalle on tällainen: 1) JM 2) Ogier 3) Hänninen 4) Mikko 5) Östberg. Katsotaan miten selostajan veikkaus pitää.

Nyt kello jo kohta puolenyön ja huomenna tiukka päivä. Jyväskylä siis hiljenee, mutta vain hetkeksi. 

Kommentit