Niinistön ylivoima kestää – Voittaisi kaikki selvinnumeroin toisella kierroksella

Uutiset, keskiviikkona 28.12.2011

Aamulla julkaistu Huvudstadsbladetin tuore mielipidetutkimus kertoo, että presidenttiehdokas Sauli Niinistö voittaisi selvin numeroin kaikki vastaehdokkaansa mahdollisella toisella äänestyskierroksella. Hbl:n gallupin suurin uutinen onkin se, että kovimman vastuksen Niinistö saisi toisella kierroksella vihreiden Pekka Haavistosta ja perussuomalaisten Timo Soinista. Tosin heidänkin kannatus jäisi näissä kaksintaisteluissa vain vajaaseen neljännekseen.

Pekka Haavistoa vastaan Sauli Niinistö saisi 77 prosenttia äänistä ja Soinia vastaan 76 prosenttia äänistä. Keskustan Paavo Väyrynen ja SDP:n Paavo Lippinen eivät pärjäisi edes näin Niinistön kyydissä.

– Tämä gallup näyttää aika hyvin sitä suuntaa mistä on ollut viitteitä jo pidempään. Pekka Haavisto ja Timo Soini taitavat olla ne jotka tiukimmin lopulta kisaavat tässä pelissä Sauli Niinistön kanssa. Mutta peli varmaan tasoittuu tästä ja nyt me teemme oman työmme vaan mahdollisimman hyvin ja katsomme sitten mihin se riittää, totesi ja kommentoi tuloksi kansanedustaja Timo Heinonen.

Research Insightin tutkimuksessa haastateltiin tuhatta suomalaista joulukuun aikana. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentit