Neste Oil Rally vahvaa suomalaismenestystä – Timo Heinonen tyytyväinen Suomen MM-rallin jatkoon

Uutiset, sunnuntaina 02.08.2009

Suomen MM-ralli päättyi täydelliseen suomalaisjuhlaan kun Fordin Mikko Hirvonen kirjautti nimensä mestareiden maljaan ja n-ryhmän voittoa juhli Skodalla ajanut Juho Hänninen. Suomalaisjuhlaa täydensi Jari-Matti Latvala kolmostilallaan ja loistavan kilpailun ajanneet Matti Rantanen ja Jari Ketomaa. Junioreiden MM-rallissa Kalle Pinomäki ajoi lisäksi loistavan kakkostilan heti maailmanmestaruuden jo Jyväskylässä varmistaneen Martin Prokopin takana. Juhlanaihetta suomalaisille antoi myös tieto siitä, että Suomessa ajetaan MM-ralli myös viitenä seuraavana vuonna.

– Itse uskoin koko ajan, että saamme jatkossakin Suomeen MM-rallin. Nyt kun jatko on turvattu pidemmäksi ajaksi on mahdollista kilpailua kehittää entistä intensiivisemmin. Näyttää siltä, että vuoden 2011 sääntöuudistukset tuovat myös lajiin uuttaa nostetta ja tämänvuotinen Neste Oil Rally osoitti, että meillä riittää tähtiä tulevaisuudessakin, iloitsi rallia koko pitkän viikonlopun seurannut kansanedustaja ja Valtion Liikuntaneuvoston jäsen Timo Heinonen.

Heinonen kiersi Keski-Suomessa mm. nuorten kuljettajien luona ja nautti upeasta säästä ja rallitunnelmasta.

– Itse uskon vankasti, että Juho Hänninen on seuraava MM-tason huippukuljettajamme, mutta myös Jari Ketomaan antamat näytöt heti ensimmäisessä WRC-rallissa olivat sellaisia, että jatkoa toivon seuraavan. Myös Jarkko Nikara on osoittanut Pirellin -tähtiohjelman kuljettajana olevan etenemässä MM-tasolle, pohti Heinonen ja kertoi mm. Jarkko Nikaran rallivieraiden seurassa tänä vuonna puhuttaneen juuri se miten uusia tähtiä jatkossakin saadaan eri lajien korkeimmalle huipulle.

– Itse uskon, että tarvitsemme jatkossakin vahvaa panostusta laajalla rintamalla ns. Nuori Suomi -hengessä, mutta samaan aikaan meidän on lisättävä panoksia myös huippujen valmentamiseen. Jonkinlaiset Junior Finland -teamit voisivat olla tässä toimia malleja, pohti Heinonen ja painotti, että on tärkeää saada jatkossa turvattua myös huippu-urheilun riittävä rahoitus.

Neste Oil Rally toiseksi Mikko Hirvosen takana ennen Jari-Matti Latvalaa ajoi Sebastien Loeb, joka hävisi voittajalle 25,1 sekuntia.

”Vatasen FIA-pesti oli motorsportin Nobel”

Jyväskylässä satojentuhansien rallikatsojien lisäksi MM-rallista nautti myös rallilegenda Ari Vatanen. Vatasella riitti vientiä, kun mies tapasi motorsport-väkeä liittyen myös osaltaan FIA:n uuden puheenjohtajan valintakisaan. Heinonen uskoo edelleen vankasti Vatasen mahdollisuuksiin.

– Itse uskon edelleen, että Ari (Vatanen) valitaan tehtävään ja tiedän sen, että hän toisi tällä ykksöpaikalla juuri sellaista muutosta ja uudistusta mitä nyt moottoriurheilu huipputasolla erityisesti kaipaa, pohti Timo Heinonen.

– Se olisi täydellinen juttu moottoriurheilulle yleensä, mutta tietynlainen motorsportin Nobel myös Suomelle jos valinta menisi parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt on meidän kaikkien on puhallettava tässä yhteen hiileen.

Kommentit