Lopen Yrittäjien Rompe- ja Markkinatori keräsi ennätysyleisön – Lopen Kokoomus juhlisti torikahvein 90-vuotista taivaltaan

Uutiset, sunnuntaina 26.07.2009

Lopen Yrittäjien perinteinen Rompe- ja Markkinatoritapahtuma keräsi tänä vuonna upeassa hellesäässä ennätysyleisön. Väentungosta oli myös Lopen Kokoomuksen teltalla, kun puoluetarjosi toriväelle munkkikahvit 90. juhlavuoden kunnaiksi. Lahjatoiveen mukaisesti toriväki toi Kokoomuksen teltalla koulureppuja Viipuriin vietäväksi ja ”lahjamäärä” ylitti kaikki odotukset.

– Emme osanneet odottaa tällaista väkimäärää. Torilla oli parhailla hetkillä tungoksen tuntua eikä vain tuntua ja munkkikahvilaput tekivät kauppansa, hymyili tyytyväisenä Lopen kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen, joka sai yhdistyksen puolesta vastaanottaa lukuisia onnitteluja, mutta myös vastata kymmeniin ja kymmeniin kysymyksiin ja myös kuulla ruusuja ja risuja kotikunnan kehittämiseksi.

Lopen Kokoomuksen viralliset 90-vuotisjuhlat olivat jo alkuvuodesta, mutta yhdistys halusi tarjota myös juhlavuoden yhtenä osana torikahvit kuntalaisille ja vapaa-ajanloppilaisille.

– Halusimme tehdä tämän kahvituksen nimenomaan kesäksi juuri vapaa-ajanloppilaisten takia. Vapaa-ajanloppilaisten merkitys kotikunnallemme on suuri ja he myös ovat aktiivisia yhteydenottajia Lopen Kokoomuksen suuntaa, kertoi yhdistyksen sihteeri ja toritapahtuman kokoomuksen osalta järjestellyt Tiina Seppälä.

Lopen Kokoomuksen piti alunperin tarjota torikahvit jo Perunankukkapäivillä heinäkuun alussa yhdessä Pelastaa Lapset ry:n kanssa, mutta silloin järjestelyt eivät onnistuneet. Nyt yhteistyökumppaniksi löytyikin Lopen Yrittäjät.

– Olisimme mielellämme tehneet kahvituksen nimenomaan Pelastaa Lapset ry:n kanssa. He olivatkin jo innolla juttuamme toteuttamassa. Nyt PeLa ei ollut sitten mukana Rompetorilla ja näin tekijäksi keksimme sitten Lopen Yrittäjät, totesi Timo Heinonen ja kertoi kaiken sujuneen mallikkaasti hyvässä yhteistyön hengessä.

Reppukeräys tuotti Viipuriin 64 koulureppua

Lopen Kokoomuksen lahjatoive toriväelle oli, uuden kouluvuoden myötä tai muuten käytöstä poistuvat ja poistuneet, koulureput. Lahden Diakoniasäätiön kanssa tehtävän yhteistyön myötä lahjareput päätyvät vielä tänä syksynä Viipuriin uuteen käyttöön. Reput viedään suomalaisten Viipurissa ylläpitämään katulasten päiväkeskus Dikoniin, joka hoitaa niiden jaon. Noin 80 000 asukkaan Viipurissa arvellaan olevan 400-500 katulasta ja heistä Dikonin säännöllisiä asiakkaita on noin sata. Keskuksessa lapset saavat ruokaa ja aikuisen huolenpitoa. He voivat peseytyä ja pukea päälleen puhtaat vaatteet.

– Tänä vuonna lapset saavat siis myös uudet koulureput. Kiitos loppilaisten ja vapaa-ajanloppilaisten, kiittelivät torilla kokoomuksen teltalla hääränneet Sirpa Hopearuoho ja Karoliina Saari.

Reppujen käytännön jaon Viipurissa hoitava Dikoni on osa Lahden Diakoniasäätiön toimintaa, jonka toteuttajana on Viipurissa Venäjällä rekisteröity yhdistys Viborgskij blagotvoritelnij fond zasiti detei ”DIKONI”. Lahden Diakoniasäätiö asettaa Viipurissa tehtävälle työlle tavoitteet, tekee sosiaalipedagogiset linjaukset ja henkilöstövalinnat. Samoin säätiö vastaa talousjohtamisesta ja työn seurannasta Dikonissa.

– Haaveissani on, että voisin jossain vaiheessa lähteä mukaan viemään yhtä kuormaa. Nyt syksyn kuormapäivä on sellainen, että olen työmatkalla toisaalla, mutta toivon todella, että sellainen rako löytyisi, kertoi Timo Heinonen ja totesi olevansa positiivisesti yllättänyt reppuvuoren koosta.

– Emme uskoneet, että saamme yhdessä päivässä ja vain juhlakahvien aikaan kokoon jo sellaisen reppumäärän, että lähes jokainen Dikonin kävijä saa Viipurissa oman repun, jatkoi Anniina Nummelin.

Lopen Kokoomuksen juhlateltalla hääräsivät ja keskustelivat kuntalaisten ja vapaa-ajanloppilaisten kanssa myös mm. Risto Hämäläinen, Kari Maunula, Kari Koukku, Sanna Kallela ja Outi Luoma. Myös Heikki Lehtonen vahvan Rolle-koiransa kanssa oli jälleen kärryineen perheen pienimpien ilona. Käytännön järjestelyistä vastasivat Tiina Seppälän kanssa Seppo Rintaluoma ja Juhani Rautiainen.

– Juhlavuotemme on edennyt todella vauhdikkaasti. Uusi kunnanvaltuusto ja valtuustoryhmämme on päässyt hyvin jo työnmakuun ja tehtävää onkin riittänyt, mutta tärkeää on ollut myös yhteiset tapaamisemme ja keskustelut epävirallisemmissakin merkeissä. Nyt vielä ennen syksyn kokousrumbaa järjestämme perinteisen Lopen kesäkokouksen tällä kertaa Riihisalossa missä linjaamme tulevan vuoden asioita. Juhlavuosi tulee vielä tarjoamaan jotain pientä syksylläkin, kertoi Timo Heinonen ja totesi uusien kokoomuslaisten luottamushenkilöiden ottaneen erittäin hyvin paikkansa monissa vaativissa tehtävissä.

– Tottakai hyvä vaalitulos ja hyvä tehty työ näkyi nytkin luottamuspaikkajaossa. Saimme Lopelle mm. Hämeen Sairaanhoitopiirin hallituspaikan ja Hämeen Pelastuslautakunnan hallituspaikan. Ne ovat sellaisia kovan luokan paikkoja joita ei ennen ole ollut ja nyt pääsemme vaikuttamaan näissäkin keskeisiss pöydissä.

Aarne Salosesta Vuoden Unikeko

Lopen torilla Lopen Yrittäjien toimesta palkittiin myös tavan mukaan Vuoden Unikeko. Tällä kertaa palkinnon sai vastaanottaa Lopen Yrittäjien Mirja Peltovuorelta Lopen Teatterin, Wanhojen Automobiilien ja lukuisten muiden yhdistysten ja tapahtumien puuhamies Aarne Salonen. Uneliaisuudesta ei Salosta tosin voi millään syyttää.

Markkinatapahtuma saatiin käydä läpi loistavassa ja jopa helteisessä kesäsäässä. Se toimikin Lopen torille yhden sen historian ennätysyleisöstä.

Kommentit