Narinkka tori täyttyi tuhansista ihmisistä koko päiväksi – Väki kuunteli, kun Alexander Stubb tenttasi

Uutiset, sunnuntaina 17.05.2009

Kokoomus järjesti tähän mennessä EU-vaalien ylivoimaisesti suurimman tapahtuman Helsingin Narinkkatorilla, kun päivän aikana kokoomusehdokkaita ja päivän muuta ohjelmaa seurasi tuhansia ihmisiä. Päivän kohokohta oli torin lähes ääriään myöten täyttänyt ulkoministeri Alexander Stubbin vetämä EU-ehdokkaiden suuri vaalitentti. Kansanedustaja Timo Heinonen oli EU-ehdokkaiden joukossa talkoilemassa ja tapaamassa ihmisiä.

– Tällaisessä säässä eihän tätä edes tunne työksi, hymyili Timo Heinonen auringon kanssa kilpaa ja vaihtoi kuulumisia niin paikalla olleiden kokoomuksen EU-ehdokkaiden kuin omaa ehdokastaan vielä etsineiden ihmisten kanssa.

Heinonen kertoi, että viime viikojen ajankohtaiset asiat toivat torille myös useamman ihmisen varta vasten häntä tapaamaan ja useampi viime eduskuntavaaleissa Heinosta äänestänyt kyseli nyt vinkkejä kesäkuun äänestyspäätöstä varten.

– Tästä joukosta on helppo löytää jokaiselle sopiva osaava ja ammattilainen EU-parlamenttiin. Tänään yksi lähti tyytyväisenä saaden lisätietoa Ukko Metsolasta ja toinen Nina Suomalaisesta. Ja nuoret tottakai olivat kiinnostuneita niin Sofia Vikamista kuin Heikki Autosta ja Joona Puhakastakin, kertoi Timo Heinonen.

Yleisö saikin täydellisen esittelyn Europarlamenttiehdokkaita, jotka väelle esitteli ulkoministeri Alexander Stubb. Paikalla nähtiin ja kuultiin myös Jyrki Kataista ja monia kokoomusministereitä. Lavashow pyöri stand-up-koomikko Lotta Backlundin toimiessa juontajana ja ”Herra Euroopaksikin” kutsuttu kirjeenvaihtaja Erkki Toivanen toi terveiset Englannista.

Suurtapahtuma päättyi euroviisukonserttiin, jossa viihdyttivät Signmark ja Rhino Horns-yhtyeet.

– Aikamoinen tunnelma oli. Sääkin kun suosi niin ei voi kun olla tyytyväinen. Sanoisinko, että fantastinen päivä, nauroi Heinonen.

Kommentit