Kirjallisuusseuran puheenjohtaja Timo Heinonen: ”Kiitos teille Jussin elämäntyön vaalijoille”

Uutiset, torstaina 14.05.2009

Lopella kirjailija Juhani Peltosen kotikunnassa järjestettiin nyt jo 7. kirjailijan elämäntyötä kunnioittava kirjallisuustapahtuma. Juhani Peltosen seuran järjestämät tapahtumat ovat vaihdelleet kahden päivän seminaaritapahtumista viime vuosien yksipäiväisiin iltatilaisuuksiin. Tänä vuonna runoilta sai jatkoa kirjeistä ja myös ilta tarjosi uutta ennen lukematonta ja kuulematontakin materiaalia.

– Olemme hieman aina tilanteen mukaan järjestäneet tilaisuuksia. Kaksipäiväiset tapahtumat vetivät mukavasti väkeä, mutta kuntamme majoittumismahdollisuudet rajoittivat tapahtuman kasvua. Nyt näyttää, että tällaisille yksi-iltaisille kirjallisuusiloille on selkeä paikka ja mukaan tullaan kauempaakin, totesi Juhani Peltosen kirjallisuusseuran perustajajäsen ja nykyinen puheenjohtaja Timo Heinonen.

Tänä vuonna Lopen kirjaston Fallesmanissa julkistettiin Antti Sepän kokoama Juhani Peltosen kirjoittajia kirjeitä sisältävä kirja nimeltään Kirjeitä hullun myllystäni. WSOY:n Harri Haanpää esitteli uutuusteoksen ja herkutteli Juhani Peltosen kirjeillä jotka jatkavat sujuvasti kirjailijan kirjojen sarjaa taidokkaalla kielellään. Samalla julkistettiin 20-vuotista taivaltaan juhlivan Timotei-kuoron juhlalevy Peipposen pesä. Pekka Perkon johdolla syntynyt levy pitää sisällään mm. kaikki Juhani Peltosen runoista syntyneet kuorosävellykset.

– On erittäin hienoa, että Jussin tuotanto innoittaa taiteilijoita edelleen. Tämä on yksi meidän tärkeä tehtävä ja paljon on tässä vajaan kymmenen vuoden aikana saatu aikaakin, kiitteli Timo Heinonen, joka luki myös illassa muutaman itse saamansa kirjeen, joiden seurauksena Heinosesta tuli aikanaan opettaja.

Kommentit