Naistenpäivänä hevosvoimat ovat naiskomennossa – Naisten moottoriurheilu- ja autoilupäivä naistenpäivänä 8.3.

Uutiset, lauantaina 07.03.2015
2015-02-20T10-48_-507241975_175

Ilmoitus suudempana: http://www.autourheilu.fi/attachements/2015-02-20T10-51-07175.pdf

Nyt on pärinäpirkoille ja surinasussuille kerrankin tarjolla oikeanlaista naistenpäivän ohjelmaa. Moottoriurheilujärjestöt ja muutamat automaahantuojat järjestävät yhdessä naisille suunnatun moottoriurheilu- ja autoilupäivän Saukkolan EK:lla, Lopella.

– On paljon moottoriurheilusta kiinnostuneita naisia, joita askarruttaa miten eri lajeja voisi harrastaa. Tällä tapahtumalla haluamme esitellä heille erilaisia vaihtoehtoja niin kilpailemiseen kuin kilpailunjärjestämiseenkin liittyen, kuvailee järjestelyissä mukana oleva autourheilun kansallisen kattojärjestön markkinointiyhtiö AKK Sports Oy:n toimitusjohtajaTiina Lehmonen.

Yhteistyö lajiliittojen kesken tällaisen tapahtuman järjestämiseksi on myös huomionarvoista.

– Kansainvälinen autoliitto FIA ja kansainvälinen moottoripyöräilyliitto FIM sekä niiden naiskomissiot tiivistävät tänä vuonna yhteistyötään. Tämä Suomen tapahtuma on malliesimerkki siitä, miten voimia kannattaa yhdistää. Olemmehan siitä harvinainen maa, että meillä on edustajat molemmissa komissioissa, FIM:n naiskomission puheenjohtaja Nita Korhonen toteaa. Tiina Lehmonen on puolestaan FIA:n naiskomission jäsen.

Saukkolassa on paikalla liuta moottoriurheilijoita kalustoineen, eri automerkkien edustajia ja tapahtuman juontajaa kilpa-autoilija ja moottoriurheilutoimittaja Anette Latva-Piikkilä.

Urheilijoista paikalla on naisten kirkkainta kärkeä. Autourheilua edustavat mm. rata-autoilija Emma Kimiläinen ja karting-kuljettaja Kaisa Eiristö. Kaksipyöräisten puolelta paikalle saapuvat mm. suomalaisen motocrossin ykkösnimiSanna Kärkkäinen, endurokuljettaja Hanna Reinola, Drag Racingin edustaja Mia-Maria Vepsäläinen sekä road racing -tähti Kirsi Kainulainen.

Saukkolan EK on Lopella sijaitseva ajoharjoittelualue, jonka radoilla on naistenpäivän tapahtumassa tarjolla niin kyyditystä kuin mahdollisuus päästä itse ajamaan. Paikanpäällä pääsee koeajamaan eri merkkisiä siviiliautoja sekä kokeilemaan piileviä kilpakuljettajan kykyjään ralliauton ratissa tai enduropyörän selässä alan ammattilaisten opastuksella. Kokeiltavissa ovat ainakin V1600 -ralliauto, crosskarteja, enduropyöriä sekä taitoajoon ja taloudellisen ajotavan ecorun -kilpailemiseen tarkoitettuja autoja.

Lisäksi paikanpäällä saa tietoa muista tavoista harrastaa moottoriurheilua. Naiset ovat useiden seurojen selkäranka juuri kilpailunjärjestämiseen liittyvissä toimissa ja lisää tekijöitä mahtuu varmasti mukaan. Saukkolassa ovat esillä myös lajien päätapahtumat, kuten rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu Neste Oil Ralli.

Tapahtuma järjestetään siis sunnuntaina 8.3. klo 11-16 Lopella, Saukkolan EK:lla osoitteessa Saukkolantie 160, 12920 Topeno. Alueella on kahvilapalvelut.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä autourheilun lajiliitto AKK-Motorsport ry, moottoripyörä- ja moottorikelkkaurheilusta vastaava Suomen Moottoriliitto ry sekä yksityisautoilun palvelu-, etu- ja harrastusjärjestö Autoliitto ry. Lisäksi tapahtumassa ovat mukana Mercedes-Benz, Citroën, Peugeot, BMW ja Toyota.

Tapahtuma on maksuton.

www.saukkolanek.fi
Saukkolantie 160
12920 Topeno

Kommentit