Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen julkaisi kirjasen suomalaisesta ruuasta.

Uutiset, keskiviikkona 04.03.2015

Ajatuksia suomalaisesta ruuasta -kirjaseen on kerätty tekstejä elintarvikesektorin eri osa-alueilta. Kirjoittajina ovat muun muassa maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo, Ruokatiedon Minna Asunmaa ja Keinuhongan tilan emäntä Suvi Siljander.

-Kotimainen ruokatuotanto ja -sektori ovat monialainen kokonaisuus. Halusin tähän projektiin mukaan suomalaisen ruuan ystäviä eri aloilta. Ennen kaikkea halusin kuitenkin tuoda esiin kotimaisen ruuan ainutlaatuisuutta sekä sitä, että suomalaisella ruualla on monet kasvot, Heinonen sanoo.

Kirjasesta löytyy tekstejä kivijalkakauppiaan arjesta, ministerin pohdintoja elintarvikeviennistä sekä näkökulma kotimaisen ruuan osuudesta kansalliseen huoltovarmuuteen.

-Suomalainen ruoka on meille mieletön mahdollisuus. Toivoisin, että sen potentiaali ymmärrettäisiin laajemmin toimijoiden keskuudessa. Haluan osaltani olla vaikuttamassa siihen, että meillä on tulevaisuudessakin kotimaista ruokaa, Heinonen kertoo.

-Ruokatuotantomme ja koko elintarvikesektorimme pärjää ainoastaan, jos itse uskomme tuotteeseemme. Suomalaiset kuluttajat eivät vielä täysin ymmärrä kuinka uniikki asia puhdas ja turvallinen ruoka on, Heinonen lisää.

Kirjanen julkaistiin osana Heinosen ”Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa”-kampanjaa.

Linkki julkaisuun:  http://en.calameo.com/read/004192231210de6683f0d

 

Kommentit