Näin sydämeeni joulun teen.

Blogi, sunnuntaina 15.12.2013

Kauneimmat joululaulut kaikuivat tänään Lopen kirkossa. Varmasti monessa muussakin kirkossa näinä päivinä ympäri Suomenmaan. Oli ilo huomata, että kaunis kirkkomme oli jälleen viimeistä penkinpäätä myöten täynnä ja osa väestä itseasiassa seisoikin kirkon takaosassa. Kirkkomme oli siis täynnä tunnelmaa ja joulua. 

Jollain kummallisella tavalla tämän perinteinen Kauneimmat Joululaulut -ilta on se mikä tekee minun sydämeeni joulun. Tänäänkin kirkossa paljon ihan pieniä lapsia, isompia koululaisia, rippikoululaisnuoria, perheitä, mummoja ja vaareja, veteraaneja ja vanhuksia. Ja monen matkassa lapsenlapsia ja lapsia. Saattajina ja auttajina osalla lähimmäisiä ja ystäviä. 

Suuri kiitos siis Lopen seurakunnalle ja lähetystoimikunnallemme tästä kauniista perinteestä ja illasta. Ja tänään myös seurakuntamme nuorille upeasta bändistä joka tunnelmaa kirkkoomme myös loi urkusäestyksen välissä. Kari Monosen johdolla seurakuntanuorten bändistä on tullut upea juttu Lopelle ja tänäänkin taidosta musisointia ja ehkä kaunein hetki kun bändin kaunisääninen nuori tyttösolisti täytti salimme. Todella kaunista.

Pieni joululahja lähti tästäkin illasta viemään joulun iloa ja sanomaan eteenpäin. Toivottavasti niihinkin koteihin saadaan sydämen joulu.

….

Tänään päivällä ehdimme nauttimaan myös naapurikaupungin uimahallista. Riemua riitti sielläkin niin meille perheuimareille kuin samaan aikaan hallilla olleille Riihimäen Uimaseuran vanhemmillekin. He olivat päässeet tänään erityiskutsulla seuraamaan altaan reunalle lastensa tekniikkaharjoituksia. Oli hauska huomata miten siellä altaan reunalla oli myös isovanhempia ja ystäviäkin.

Vesi oli lämmintä ja saunassa mukava rento tunnelma. Halpa ja kiva harrastus vaikka näin koko perheen voimalla. Ja vielä kun joulupukinkin Atomissa näimme niin päivähän oli ihan paras.

Huomenna sitten alkaa loppuvuoden tiukin viikko. Eduskunnassa viisi pitkää istuntopäivää ensi vuoden budjetin parissa. Satoja äänestyksiä jokaisen istunnon alussa aamuisin ja taitaa kaikki illat venyä nukkumaan menojan ajan ylikin. Mutta perjantaiksi pitäisi ensi vuoden raha-asiat saada järjestykseen valtion osalta. Yhden viikon vielä jaksaa. Pakko jaksaa.

 

Kommentit