Muutama lumihiutale maassa – Hyvinkään Moottorikerhon 80-vuotisjuhlat ja HF-Autohuollon 25-vuotisjuhlat

Blogi, lauantaina 27.10.2018

Vauhdikkaan viikon yksi hienoimpia uutisia oli endurolegenda Mika Aholan muistomerkin paljastaminen Hämeenlinnaan. Yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä enduromiehiämme jätti meidät yllättäen harjoituksissa sattuneen onnettomuuden jälkivaivojen uuvuttamana. Tapahtumasarja rakkaimman parissa vei tähden tähtien joukkoon.

Mika voitti Päijänteen Ympäriajon kuudesti, viidesti Ahola juhli enduron maailmanmestarina ja ilman onnettomuutta ja kuolemaan mestaruuksia olisi tullut vielä lisää. Alle nelikymppisenä hieman vanhempana parhaaseen vauhtiin noussut Mika kuoli 15.1.2012. Tapahtuma järkytti meitä motorsport-väkeä ja ystäviä suuresti. Elävä legenda oli poissa.

Erkki Kauppisen ideasta syntyi tämä nyt paljastettu muistomerkki Hämeenlinnaan yhdessä Juha Tuomen ja Mika Kailan. Itsekin aikanaan patsasta Mikalle ehdotin. Minun ajatuksessani patsas olisi ollut näköispatsas mantsamiehen menosta. Tämä nyt paljastettu muistomerkki täyttää hienosti tehtävänsä. Kuvaa Mikaa hyvin ja antaa myös kunniaa Hämeenlinnan Sixille eli paikalle missä Mika yhtä joukkuemaailmaanmestaruuttaan juhli. Kaiken kaikkiaan joukkuemestaruuksia tuli tilille seitsemän. Hattu päästä!

Kiitos kaikille muistomerkkiin vaikuttaneille. Muistot elävät ja legendakin ikuisesti. Kiitos Mika!

….

Tänään päivä siis valkeni syksyn ensimmäisen valkean kirkastamana. Lapsiperheessä jo kyseltiin stigoja ja lumiukkoja. Mutta ei vielä sentään niiden aika. Ruoho vielä paistaa hiutaleiden läpi.

Illalla sitten oli Hyvinkäällä lisää motorsportia tähän viikkoon kun Hyvinkään Moottorikerho vietti 80-vuotispäiviään. Upeat juhlat ja minulla oli kunnia pitää seuralle juhlapuhe. Hieman kävin läpi menestyksekkään seuran historiaa, mutta nostin esille myös motocrossin ja kaksipyöräisten ajankohtaisiakin aiheita. Aivan akuutein ja jopa elämän ja kuoleman kysymys on löytää ratkaisu kohtuuttomiin liikennevakuutuksiin ja tässä työssä lupasin olla jatkossakin apuna. Tarvitsemme määritelmän Varattu moottoriurheilulle -alueille. Se olisi tärkeää niin kaksipyöräisten kuin autojenkin puolella. Tuolla Kynästä sivulla on tämäniltainen puheeni ja siinä hieman enemmän tästäkin.

Todella upeat juhlat Hyvinkäällä ja hienoja muisteloita vuosikymmenten varrelta. Ne olisi pitänyt kyllä saada talteenkin. Muistissa ja muistoissa nyt kuitenkin.

Kotimatkalla sitten vielä toisiin juhliin. Ystäväni Harri Frankbergin HF-Autohuolto täyttää tänä vuonna 25 vuotta ja samalla yritys muutti uusiin moderneihin tiloihin Riihimäen Mattilanpellolla. Kävimme siellä viime keväänä vierailulla myös yhdessä liikenneministeri Anne Bernerin kanssa ja nyt kaikki siis valmista ja valmista myös vastaanottamaan huoltoon ja korjauksiin maamme suurimpia ja pisimpiä rekkoja. Hienoa uutta teknologiaa ja ennen muuta korkeaa osaamista ja tekemistä. Onnea vielä Frankbergien perheelle, HF:lle ja koko yrityksen henkilökunnalle.

Nyt kello juossut tänäänkin jälleen reilusti ns. ympäri. Nyt kotona ja kohti pyhää.

Kommentit