Järki voittamassa – On jokaisen suomalaisen etu, että maahan syntyy lisää työtä ja työpaikkoja

Blogi, perjantaina 26.10.2018

Tänään tuli julki jo pidempään taustalla käytyjen työllisyyskeskustelujen tulos. Hallitus toi neuvotteluihin nipun toimenpiteitä joilla pienten yritysten työllistämisen kynnystä voidaan keventää. Ajatus oli juurikin se mitä valtiovarainministeri Petteri Orpo nosti ja piti esillä eli tärkeintä on lopputulos ja vaikutukset ja toissijaisia keinot.

Akavan hallitus hyväksyi kokouksessaan ensin  hallituksen esityksen irtisanomiskiistan ratkaisuksi. Akava edellytti vain, että jatkovalmistelu tehdään kolmikantaisesti. STTK totesi myös, että ratkaisu syntynee tästä ja työtaistelutoimet ja poliittiset lakot voidaan keskeyttää. Samoin päätti SAK.

Ratkaisu syntyi hallituksen toimesta esityksellä missä työsopimuslakiin ei tule tiukkaa (10 tai 20) irtisanomiseen yrityskokoon perustuvaa porrastusta. Toimet siis kohdistuvat kaikki yrityksiin. Samalla myös työttömyysturvan karenssi lyhenee ja lisäksi kolmikantaisessa valmistelussa työstetään työttömyysturvan aktiivimallin korjaukset ja omaehtoisen työnhaun mallin valmistelun jatkaminen. Hyvä ja järkevä ratkaisu ja osoitti jälleen, että yhdessä saavutetaan parhaat tulokset.

Ei olisi kannattanut edes näin kauaa asiaa vängätä vaan etsiä samantien keinot jotka voidaan yhdessä hyväksyä sillä kyse ei kuitenkaan ollut siitä, ettei kaikki olisi halunneet työtä ja työllisyyttä lisää tähän maahan.

Nyt neuvottelut toivottavasti etenevät hyvin askelin ja saadaan pidettyä yhdessä tämän maan hyvä talouskasvu yllä ja sitä kautta työttömyys edelleen vähenemään ja työllisyys paranemaan.

Eduskunnassa tänään ensin aamusta jaosto ja sitten ennen täysistuntoa vielä Valtiovarainvaliokunta ja Kokoomuksen talouden johtoryhmän kokous hallituksen huoneessa.

Istunnossa hduskunta hyväksyi lailla säännökset lennokin ja miehittämättömän ilma-aluksen kulkuun puuttumisesta. Näin siis Puolustusvoimille poliisin rinnalla lisää oikeuksia ja keinoja puuttua dronejen ja muiden vastaavien käyttöön. Esitin keskustelussa myös näiden laitteiden rekisteröintivelvoitetta ja tämä sai myös laajemminkin tukea. Asian kanssa syytä edetä.

….

Tällä viikolla TET-jaksolla minulla oli eduskunnassa Mira Laulajainen. Hieno ja aktiivinen ysiluokkalainen Hämeenlinnan Rengosta ja ei jäänyt mikään homma tekemättä mitä Miralle tehtäväksi annettiin. Mahtava ja taitava nuori, joka varmasti menee vielä pitkälle kun aikaa kuluu.

Annoin Miralle lahjaksi pienen uuden eduskunnan pussukan. Penaali tai mikä lie jatkossa Miran laukussa se on, mutta varmasti kiva muisto tästä hänellekin ainutlaatuisesta viikosta.

Kiitos Mira ja toivottavasti innostut vielä vaikka muustakin toiminnastamme 🙂

Nyt kello 16.16 ja hain kotimatkalla uuden ratsastuskypäränkin. Jos vaikka laukoille voisi tämän elämän taas välillä laskea.

 

Kommentit