Musiikkiväen vahava puolustaja – Jannika B kävi vieraanani eduskunnassa.

Blogi, tiistaina 23.09.2014

Facebook on hieno työkalu. Kerran silmiini osui siellä kirjoitus missä ihmeteltiin maamme alv-käytänteitä ja kummasteltiin kun muutosta ei saada aikaan. Jäin lukemaan tuttuni jakamaa tilapäivitystä ja asia kolahti. Kirjoittajaksi paljastui Jannika B ja ei muuta kuin FB:n kautta viestiä ja lisäkysymystä menemään. Artisti vastasi heti ja keskustelu eteni. Tänään sitten istuimme alas eduskunnassa ja kävimme läpi bändien alv-asiaa. Jannika B alias Jannika Wirtanen on tehnyt asian parissa pitkään työtä ja nyt päätin auttaa. Palaan siis aiheeseen täälläkin lähiaikoina kunhan saamme esityksen valmiiksi. 

Täytyy hattua nostaa tällaiselle musiikolle joka haluaa muuttaa maailmaa muutenkin kuin biiseillään. Fiksu Nainen ja ajatuksia monesta. Painakaapa nimi mieleen muutenkin kuin Spotifyn mennessä.

Mutta mahtui päivää muutakin. Aamusta ensin pari tuntinen kokous uuden Teijon Kansallispuiston parissa. Asia nyt meillä ympäristövaliokunnassa ja tämäkin esitys hieman vastatuulessa. On harmillista, että pohjoisessa asuvia ihmisiä kohdellaan erilailla kuin etelässä asuvia. Nimittäin jo aikanaan UKK-Kansallispuistoon annettiin paikallisille asukkaille täysi metsästysoikeus, mutta nyt etelässä ajetaan aivan toisenlaista linjaa. Toivottavasti maa- ja metsätalousvaliokunta minne metsästysasiat kuuluu tekee muutosesityksen ja saamme myös uudelta ympäristöministeriltä asialle tuen. Ikiaikainen metsästysperinne tulee minusta jatkossa sallia UKK-puiston tapaan muuallakin sijaitsevissa kansallispuistoissa ja vastuullisesti tehtynä metsästys on helppo yhdistää retkeilyyn ja muuhun. Ja nytkin kaikki myöntävät, että Teijon kansallispuistosta on pakko harventaa hirvikantaa ja peurakantaakin. Eli nyt vain kyse siitä pitääkö mallista tehdä vaikea ja kankea ja lisää byrokratiaa luova järjestelmä vai joustava ja perinteinen metsästysoikeusmallinen toimintapa. Tiedätte kumpaa itse kannatan.

Ympäristövaliokunnan jälkeen ulkoasiainvaliokunta ja siellä mm. Afganistan asiaa ja huomenna sitten puolustusministeri Carl Haglund myös kuultavana. Varmasti siis ilmatilanvalvonta huomennakin puhuttaa ja Hornetit taivaalla. Minua Hornetien lento ei huoleta. Olisin enemmän huolissani jos meillä ei Hornetteja ilmaan tarpeen vaatiessa saataisi. Ja niinhän se menee, että joka maassa hävittäjiä lentää – joko omia tai muiden. Niin kuin on armeijankin tapaan. Sellainenkin löytyy joka maasta, joko oma tai toisten. Jälleen helppo tietää kumpaa itse kannatan.

Täysistunnossa sitten välikysymyskeskustelu ja nyt kotona. Kello 21.07 ja illalla ehdin vielä lapsen kanssa leffaankin. Viime viikon pitkä työviikko vaati nyt yhden tällaisen isä-lapsi-illan. Huomenna taas mennään.

 

 

Kommentit