Muksumäki valmistuu.

Blogi, torstaina 02.01.2014

Olemme Lopella panostetaan viime vuosina merkittävällä tavalla rakentamiseen. Kasvukuntana olemme tarvinneet lisää tilaa päivähoitoon ja kouluille. Näin kaikki kolme taajamaamme ovat saaneet uudet ajanmukaiset päiväkodit ja nyt paraikaa rakennamme päivähoidon jatkoksi uusia varhaiskasvatuksen esiopetustiloja. Näin taajamissä esiopetus siirtyy päiväkodeilta omiin eskaritaloihin ja alakoulujen yhteyteen. 

Ensimmäinen eskaritalo, Muksumäki, valmistuu nyt Lopen kirkonkylälle. Koulukeskuksen yhteyteen rakennettu talo otetaan käyttöön tässä tammikuulla ja kävin jälleen taloa katsomassa ja täytyy sanoa, että upea kokonaisuus tulossa. Kirkolla eskaritaloon muuttavat myös viskarit eli viisivuotiaat lapset. Paikasta tulee siis mukava askel päiväkodin ja koulun väliin. 

Muksumäkeen lapset pääsevät viemään ensimmäisiä tavaroita jo loppiaisen aikaan ja tammikuun toisena viikonloppuna on sitten varsinainen muuttopäivä. Tammikuun lopulla saamme lasten kanssa vieraaksemme itse sosiaali- ja terveysministerin, kun Paula Risikko tulee vihkimään ja avaamaan Muksumäen virallisesti käyttöön. On aikalailla hieno juttu, että saamme ministeritason vieraan Lopelle jälleen ja tälläkin kertaa avaamaan uutta. Edellisen kerran ministeri vieraili Lopella tällaisissa tunnelmissa muutama vuosi sitten kun silloinen opetusministerimme Henna Virkkunen avasi ja vihkikäyttöön uuden lukion ja yläkoulun B-rakennuksen. Silloin muistelimme, että taisi olla ensimmäinen kerta miesmuistiin kun joku ministeri Lopella tällaisessa tehtävässä kävi. 

Mutta jälleen saamme siis ministerivieraan Lopelle ja pienten eskarilaisten juhlapäivä saa upean huipennuksen. Tulee varmasti hieno juhlapäivä.

Muksumäki oli sisältä jo valmis. Viimeisiä listoja siellä viellä laitettiin ja lattioita jo pestiin. Kaikki alkaa olla sis valmista. Seuraavaksi sitten käännämme katsee Launosiin. Siellä käynnistämme vastaavan rakennushankkeen koulun yhteyteen. Samalla tulemme remontoimaan ja peruskorjaamaan vanhaa koulua ja päivittämään sen kokonaisuuden kuntoon. Tämä urakka nyt siis jo tänä vuonna liikkeelle. Ja samaan aikaan startataan myös vastaavan rakennustyön suunnittelu Läyliäisiin. Läykässäkin jo iso tilantarve päivähoidossa ja uuden koulun yhteyteen tulevan eskaritalon myötä se paine helpottaa.

Nämä ovat isoja investointeja reilun 8000 asukkaan kunnalle. Mutta olemme tehneet päätöksen, että peruspalvelut pidetään kunnossa ja pystymme tarjoamaan jatkossakin strategiamme mukaan ”vähän parempaa arkea” nykyisille ja tulevillekin loppilaisille. Uusia loppilaisia muuttaa kuntaamme koko ajan ja myös uusia talojakin rakentuu. Vanhakosken uusin asuinalue taidetaan korkata talonrakentamisella ihan näinä päivinä.

Ja panostuksia tehdään koko ajan myös vanhustenhoitoon ja palvelutarjonnan kehittämiseen muutenkin. Jotain vanhaa muutetaan ja uudistetaan, mutta niin, että pystyisimme vastaamaan koko ajan entistä paremmin loppilaisten palvelutarpeisiin. Tässä esimerkiksi tärkeänä on ensi syksynä uutena alkava avoin päiväkotitoiminta, joka tulee tarjoamaan perheille uudenlaisia mahdollisuuksia päivähoidonkin suhteen. Ja samaan aikaan päivähoidon Loppi-lisän taso on turvattu niin, että kaikki mahtuvat mukaan jotka haluavat tätä mahdollisuutta käyttää. Tämä on minusta tärkeää. Tarjotaan siis erilaisille perheille erilaisia palveluita. Erilaisten tarpeiden mukaan.

….

Cheekiltä yli 100 000 euroa Lastensairaalle.

Tänään julki myös upea Kulttuurikummini Cheekin alias Jare Tiihosen hyvätyö. Jare päätti lahjoittaa yli 100 000 euroa uudelle Lastensairaalalle. Hän totesi, että ”itsekin keskoskaapista ponnistaneena ja viime vuosina useasti lastenklinikalla vierailleena näen tarpeen tuelle. Liiga Music haluaa kantaa kortensa kekoon nyt kun siihen on mahdollisuus”.

Jättilahjoituksen myötä Cheek nousee Lastensairaalan kunnialahjoittajaksi. Uuden 160 miljoonaa euroa maksavan Lastensairaalan on tarkoitus valmistua Helsinkiin itsenäisyyden juhlavuonna 2017. Lähtekääpä tekin mukaan talkoisiin ja pienistäkin summista kasvaa iso joki. Lahjoita Lastensairaalle.

Minä nostan hattua korkealle ilmaan Cheekille! Hieno ystävä, suuri tähti ja suurempi sydän.


 

Kommentit